petrm
napsal(a):
Koupil jsem na burze v Ostrave 3 mladata P. nelsoni (doufam, ze to je P. nelsoni?) a nechteji zrat, teda jedna nezere vubec, jen lezi se zavrenyma ocima a druha malo, jen jedna je cila a porad se kouka kde by co sezrala. Maji teplotu vody 26-28c a nad sousi jim prisvecuji.
A tady je fotka te male, co je na tom nejhure. Ma jeste na plastronu "jizvicku" po zloutkovem vacku.
petrm
napsal(a):
A tady je fotka te male, co je na tom nejhure. Ma jeste na plastronu "jizvicku" po zloutkovem vacku.
To tu na ifaune fakt neni nikdo kdo by mi nejak poradil?
Nastesti jedna zelva uz zere dobre, tak to uz jsou 2 ok, ale ta jedna porad jen lezi pod zarovkou. Nezere. Na nasilne nakrmeni je moc mala.
petrm
napsal(a):
To tu na ifaune fakt neni nikdo kdo by mi nejak poradil?
Nastesti jedna zelva uz zere dobre, tak to uz jsou 2 ok, ale ta jedna porad jen lezi pod zarovkou. Nezere. Na nasilne nakrmeni je moc mala.
Vis, ne ze by tu nikdo nebyl. Spis si myslim ze tu je kazda rada draha Podle toho co popisujes tak ja bych tipoval, ze nastydla. Muzes zkusit zkusenyho veta - treba by antibiotika mohla pomoct, ale muze to byt investice s nejistym vysledkem. Ja osobne vodni zelvy moc nechovam - spis mam jen takovy utulek na zahrade vbazenu, tak snad se nekdo jeste ozve. Jinac radeji ji oddel od ostatnich a zvys ji teplotu.
petrm
napsal(a):
Koupil jsem na burze v Ostrave 3 mladata P. nelsoni (doufam, ze to je P. nelsoni?) a nechteji zrat, teda jedna nezere vubec, jen lezi se zavrenyma ocima a druha malo, jen jedna je cila a porad se kouka kde by co sezrala. Maji teplotu vody 26-28c a nad sousi jim prisvecuji.
Pred dvema roky jsem si koupila ctyri malicke koznatky na burze a vsechny postupne do pul roku prestaly zrat kvuli malickym abscesum na tlamce.Bakterialni infekce,kterou si prinesli od puvodniho chovatele,jedna umrela za mesic,dalsi za dva a zbyvajici dve,prestoze vypadaly naprosto zdrave,umrely na to same po pul roce.Prestoze jsem nemocne okamzite izolovala a konzultovala s veterinarem,umrtnost tak malych zelv je proste vysoka.A maly stres(treba z prodeje na burze) se muze projevit i po mesicich.
petrm
napsal(a):
Ahoj,
můžeš zkusit do vody aplikovat jednorázově Entizol (1 tableta / 20l vody), působí proti bakteriím a jinak je neškodný, to jen pro jistotu. Jinak zvyš teplotu vody, až na 29-30°C.
petrm
napsal(a):
Teplotu ted mam okolo 29. Pod zarovkou maji 40. Zelvicka uz je lepsi, nema uz porad zavrene oci, dneska byla celou dobu ve vode a sezrala jednoho cerva. Tak snad uz to ted bude jen lepsi. Diky moc za vsechny rady.
petrm
napsal(a):
Teplotu ted mam okolo 29. Pod zarovkou maji 40. Zelvicka uz je lepsi, nema uz porad zavrene oci, dneska byla celou dobu ve vode a sezrala jednoho cerva. Tak snad uz to ted bude jen lepsi. Diky moc za vsechny rady.
zkoušej různou potravu - třeba jí jen nechutná, co jim předkládáš. všechny pseudemysky jsou téměř býložravé, tak jim do vody dej vodní rostliny, listy pampelišek, krmení pro rybičky můžeš zkusit, mně se docela osvědčilo krmení pro karasy (býložravé ryby)
© acanthos
napsal(a):
Ahoj,
můžeš zkusit do vody aplikovat jednorázově Entizol (1 tableta / 20l vody), působí proti bakteriím a jinak je neškodný, to jen pro jistotu. Jinak zvyš teplotu vody, až na 29-30°C.
Zelvy uz jsou zdrave. Doufam. Zkousim jim davat rozmanitou potravu- moucne cervy, nitenky, ruzny nalezeny hmyz, rostlinky z akvaria, smetanku a vlockove krmeni pro akvarijni ryby. Zerou skoro vsechno. Jedna z nich je silene zrava
Moc vsem dekuji za uzitecne rady a pridavam fotky.