Potrava pro užovku červenou.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2007 12:02

dobrý den. nedávno jsem si koupil užovku červenou. nyní měří 60cm a má se čile k světu. v létě mám ale problém se sháněním myších holátek. chci se zeptal, zda existuje nějaká jiná možnost krmení (kuřecí maso,...) nic podobného sem jí ještě nepodal, ale pokud by to bylo možné, občas bych toho využil. za odpovědi předem děkuji.

letosnake

5.8.2007 12:22
letosnake

cubano napsal(a):
dobrý den. nedávno jsem si koupil užovku červenou. nyní měří 60cm a má se čile k světu. v létě mám ale problém se sháněním myších holátek. chci se zeptal, zda existuje nějaká jiná možnost krmení (kuřecí maso,...) nic podobného sem jí ještě nepodal, ale pokud by to bylo možné, občas bych toho využil. za odpovědi předem děkuji.

60ti centimetrová užovka by už měla zvládnou skákavku...

5.8.2007 12:30

letosnake napsal(a):
60ti centimetrová užovka by už měla zvládnou skákavku...

Tak, tak zkus vybrat ve zverimexu ty nejmenší odstávčata myší.

5.8.2007 17:25

krokodyl napsal(a):
Tak, tak zkus vybrat ve zverimexu ty nejmenší odstávčata myší.

děkuji. zkusím to, hned jak se do zverimexu dostanu... to ale řeší můj problém jen z části. Mohl bych jí případně nabídnout i něco jiného? Někde sem četl o kouscích kuřecího masa. ale chci mít tuto možnost krmení potvrzenou, abych hadovi případně neublížil...

5.8.2007 18:39

cubano napsal(a):
děkuji. zkusím to, hned jak se do zverimexu dostanu... to ale řeší můj problém jen z části. Mohl bych jí případně nabídnout i něco jiného? Někde sem četl o kouscích kuřecího masa. ale chci mít tuto možnost krmení potvrzenou, abych hadovi případně neublížil...

V čisté svalovině není dost balastních, minerálních látek ani vitamínů, kuřecí maso se dá využít jen v naprosté nouzi při umělém nebo násilném krmení a to by mělo být ještě obohaceno vitamíny a mineráliemi. Jednodušší nebo spíš praktičtější je užovku postupně naučit přijímat čerstvě usmrcené a později i rozmražené mrtvé myšky a namrazit si je do zásoby. Celá myš je kompletní potravou a je zdrojem minerálií, vitamínů a v neposladní řadě tzv. balastními látkami, které sice had nevyužije (srst, drápky, zuby), ale mají příznivý vliv na kvalitu trávení a peristaltiku střev.

Přidejte reakci

Přidat smajlík