Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2007 12:18

Dobry den mam taky problem, ze som dnes nasiel svoju uzovku pred zvliekanim a ma nieco s okom ma ho viac vysunute ako to druhe. Je to normalne alebo mam hned navstivit odbornika?
renzy

20.8.2007 12:51

renzy napsal(a):
Dobry den mam taky problem, ze som dnes nasiel svoju uzovku pred zvliekanim a ma nieco s okom ma ho viac vysunute ako to druhe. Je to normalne alebo mam hned navstivit odbornika?
renzy

Rozhodně navštiv odborníka, toto rozhodně není v normálu. Vypadá to na nějaký zánět.

20.8.2007 15:46

renzy napsal(a):
renzy

řekl bych ucpaný slzný kanálek,vyůsťuje do tlamy, oko je zalité tekutinou.
Každopádně bych počkal až se had svlékne a pak návštěva veterináře-odborníka, aby kanálek vyčistil.

20.8.2007 15:59

bungarus napsal(a):
řekl bych ucpaný slzný kanálek,vyůsťuje do tlamy, oko je zalité tekutinou.
Každopádně bych počkal až se had svlékne a pak návštěva veterináře-odborníka, aby kanálek vyčistil.

no dufal som ze to nic nebude, tak ste ma nepotesili ale velmi pekne dakujem. Pozrem na nete kde takyto veterinari su problem je ze tu na Slovensku je ich malo
A neviete co je pricina, preco sa to stalo, robim nieco zle alebo sa to moze stat hocikomu? dajujem

20.8.2007 16:17

renzy napsal(a):
no dufal som ze to nic nebude, tak ste ma nepotesili ale velmi pekne dakujem. Pozrem na nete kde takyto veterinari su problem je ze tu na Slovensku je ich malo
A neviete co je pricina, preco sa to stalo, robim nieco zle alebo sa to moze stat hocikomu? dajujem

No pozeral som na nete a nasiel som odbornika, no najprv sa chcem este spytat ake mam podniknut opatrenia , a ze ten zakrok- to sa dufam nerobi pod anestezou? lebo uzovka nema ani meter a to je nebezpecne, nie?
prosim o rady a ak mozte pridat aj nejake skusenosti
prepacte za tolko otazok, ale nemam sa na koho obratit, kedze had ani nie je moj, a jeho majitelka je momentalne prec. "Ona by asi vedela co robit" ni ja nemam take skusenosti. Esteraz dakujem.

22.8.2007 13:26

renzy napsal(a):
No pozeral som na nete a nasiel som odbornika, no najprv sa chcem este spytat ake mam podniknut opatrenia , a ze ten zakrok- to sa dufam nerobi pod anestezou? lebo uzovka nema ani meter a to je nebezpecne, nie?
prosim o rady a ak mozte pridat aj nejake skusenosti
prepacte za tolko otazok, ale nemam sa na koho obratit, kedze had ani nie je moj, a jeho majitelka je momentalne prec. "Ona by asi vedela co robit" ni ja nemam take skusenosti. Esteraz dakujem.

No tak vidim ze nikto nepise ale aj tak sa chcem spytat , to ocko sa uz zlepsilo, uz neni skoro vobec napuchnute a dostal som od jedneho znameho radu ze mu to mam len natret mastickou do oci co sa dava aj ludom, co si o tom myslite?

22.8.2007 20:20

renzy napsal(a):
No tak vidim ze nikto nepise ale aj tak sa chcem spytat , to ocko sa uz zlepsilo, uz neni skoro vobec napuchnute a dostal som od jedneho znameho radu ze mu to mam len natret mastickou do oci co sa dava aj ludom, co si o tom myslite?

Jak uz psal bungarus, jde o tzv. spektakulopatii. Jde o to, ze kanalek ktery odvadi tekutinu zpod spektakularniho stitku (to je ta tenoucka pruhledna kuze ktera vznikla srustem ocnich vicek) je nejak mechanicky ucpany nebo podrazdeny a tekutina se hromadi mezi okem a srostlym vickem. Muze se to vyvinout zdanlive bez priciny u hadu nebo gekonu a nekdy to i stejnym zpusobem odezni. Obcas byva pruvodnim jevem pri hnilobe tlamy. S tou mastickou - pokud jsou v ni obsazeny kortikoidy, mohlo by to mit efekt, ovsem ciste jen takovy, ze se snizi otok v miste podrazdeni (pokud v miste kde kanalek vede nejaky je). Kdosi to resil i nastrihnutim spektakula (pozor, ne oka!!!) sterilnim nastrojem aby tekutina mohla vytect. Dost casto ovsem dochazelo k recidivam...Pokud to neni extremni, rozhodne k temto drastictejsim metodam nepristupujte. Muzete tim i dost veci pokazit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík