Chovam druhym rokem agamu vousatou...a posledni dobou jsem si vsimnul ze se chova nejak divne
napr.
kdyz zatukam na sklo teraria tak si mysli ze je tam nejaky cvrcek...nebo treba nechutne je ze kdyz uklizim v terariu ten jeji odpad plastovou lzici...tak si mysli ze ji beru zradlo...normalne to chce sezrat...rovnez na pinzetu reaguje jako na zradlo...i kdyz tam neni cvrcek...
Mam terarium 90x45x90...zarivka 5.0...zarovka 30W...topny kamen 7W
krmim cvrcky+s vapnikem...zeleninou(ledovy salat,zeli,...)
Myslite si ze by ta agama mohla byt blba? spatne vidi nebo je to normalni?
michalveslo
napsal(a):
Chovam druhym rokem agamu vousatou...a posledni dobou jsem si vsimnul ze se chova nejak divne
napr.
kdyz zatukam na sklo teraria tak si mysli ze je tam nejaky cvrcek...nebo treba nechutne je ze kdyz uklizim v terariu ten jeji odpad plastovou lzici...tak si mysli ze ji beru zradlo...normalne to chce sezrat...rovnez na pinzetu reaguje jako na zradlo...i kdyz tam neni cvrcek...
Mam terarium 90x45x90...zarivka 5.0...zarovka 30W...topny kamen 7W
krmim cvrcky+s vapnikem...zeleninou(ledovy salat,zeli,...)
Myslite si ze by ta agama mohla byt blba? spatne vidi nebo je to normalni?
neboj se agamka nevidi spatne jen se projevuje jejich zravost...trosku ji zvys krmnou davku a snad to bude v poho... zadny vazby problem v tom nehledej...
Kristynkaaa

XXX.XXX.27.178
Dobrý den agamy chovám už rok ale stále jsem nikde nezjistila ani nenašla jak Agamy vlastně vidí. Můžete mi tohle tajemství někdo prozradit prosím. Předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kristynkaaa
napsal(a):
Dobrý den agamy chovám už rok ale stále jsem nikde nezjistila ani nenašla jak Agamy vlastně vidí. Můžete mi tohle tajemství někdo prozradit prosím. Předem děkuji.
Myslím, že blbě. Ono obecně se plazi řídí spíš čichem než zrakem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Myslím, že blbě. Ono obecně se plazi řídí spíš čichem než zrakem.
Samozřejmě nelze tak zcela souhlasit. Kometo, nemusíte se za každou cenu vyjadřovat k tématům, u nichž nedisponujete širší znalostí dané problematiky.
Denní ještěři mají celkem vzato dobrý zrak a je jedním z jejich hlavních smyslů. Jsou často schopni vnímat i UV spektrum. Vnímání barev a pohybů během dne, a v jejich okolí (jednotky až desítky metrů), je výborné.