lukasek
napsal(a):
rád bych abyste sem vkládali fota vašich chovanců, kteří se specializují na různé typy potravy ( NE HLODAVCI ) např. rybožravý, hmyzožravý, specializace na vejce, ptáky, plazy apod. Prosím o druh hada a druh potravy.
Vidím,že se nikdo nechytá, tak přidám foto z minulosti. Opheodris aestivus - hmyzožravej hádek, bohužel u nás teď niukdo neodchovává a odchyty uhynou dřív nebo později
lukasek
napsal(a):
Vidím,že se nikdo nechytá, tak přidám foto z minulosti. Opheodris aestivus - hmyzožravej hádek, bohužel u nás teď niukdo neodchovává a odchyty uhynou dřív nebo později
Malpolon insignitus - ještěrkožrout
krokodyl
napsal(a):
Malpolon insignitus - ještěrkožrout
Dolichophis caspius - ještěrkožrout
krokodyl
napsal(a):
Dolichophis caspius - ještěrkožrout
Typhlops vermicularis - slepák nažloutlý - mravenčí kukly a drobní bezobratlí
lukasek
napsal(a):
rád bych abyste sem vkládali fota vašich chovanců, kteří se specializují na různé typy potravy ( NE HLODAVCI ) např. rybožravý, hmyzožravý, specializace na vejce, ptáky, plazy apod. Prosím o druh hada a druh potravy.
Dendrelaphis pictus - ještěrky, žáby.
lukasek
napsal(a):
Xenochrophis vittatus - ryby, žížaly.
kalamaria
napsal(a):
Xenochrophis vittatus - ryby, žížaly.
Cerastes vipera-jašteri.
pd
napsal(a):
Cerastes vipera-jašteri.
Chrysopelea ornata- ještěři,ale přečil jsem je na skákavky po delší době
Dobrý den.Chovám oba tyto druhy,jak formosus tak cyanochloris.Dají se poměrně dobře sehnat v Německu nebo v Holandsku na tzv Snakesday ta je skoro pokaždé po Hammu a jedná se asi pro nákup nejlepší burza v Evropě.
Tam se dají koupit za rozumné peníze zvířata,které tady známe jen z obrázků.
Jen chci upozornit z vlastní hloupé zkušenosti.Jedná se o velice agresivní zvířata,která svou agresí a hlavně rychlostí předčí i Mamby a Boomslangy,které taky chovám.
Zda je fotky zvířete focené v teráriu a je vidět kapička jedu,kousnutí aspoň pro mne je velice nepříjemné a dost bolestivé.
Tento had po udělání několika fotografijí doslova vylétl z terária jeko pružina a bez zastavení mne kousl do tváře pod oko a pokračoval dál vletu.
Ale jinak jsou to zlatíčka,jen ta potrava.
Dakujem za vycerpavajucu odpoved
Na Snakeday som nebol, a v Hamme som ich este nevidel.
O ich povahe a rychlosti viem. Ale to mi az tak nevadi.
Kolko kusov mate a ake su cca velke? Zrejme sa ani neoplati pytat, ci je to NZ ... Mozem poprosit o nejake skusenosti z chovu,nejaky popis podmienok atd? Kludne mozete aj na mail.
Budem rad za akekolvek informacie...
No, konecne mi ide prilozit ta fotka.
Ch.p. 1,0
Dobrý den.
Sehnat hady rodu Parias není zase tak moc velký problém,nékolik let posobě jsem prodával odchov Parias hageni,vše je jen o ceně.
Zkuste dát inzerát na www.terraristik.com,je to německá inzerce,kde se dají sehnat zvířata o kterých jsem slyšel nebo jen viděl na obrázku.
Ahoj.Tak to moc gratuluji.Jedná se o poměrně vzácné zvíře.Bohužel je problém sem taková zvířata dovézt,jednak nemá daná země původu zvířete vývozní kvoty a za druhé,takových bláznů jako jsme my je poměrně málo.
Většinou trvá velice dlouho aby lovci zvířata ulovily v nějakém počtu a tak je mají po několika kusech i několik týdnů v nějakých bedýnkách či nádobách,kde jsou tato zvířata bez vody a potravy.Ale občas se sem nějací podobní (exoti) dostanou se zásilkou jiných zvířat jako omyl.
Tak držím palce a neztrácet naději jen pořád inzerovat hlavně s fotkou,protože i někteří naši importéři mají problém s určováním druhů zvířat,které jim přijdou nedopatřením.
Já bych volil oslovit některé naše dovozce a pokusit se domluvit na nějaký obchod.
Nebo zkusit největšího Evropského dovozce zvířat p.Hocha z Freiburgu,bohužel internetové stránky neznám a poptat se tam.
Jinak upřímě závidím Jirka
Prvy krat mi samica (snad naparena) zobrala sama aj nieco ine ako gekona
Co sa tyka terraristik.com.
Daval som tam inzeraty na Dendrelaphisy, niektore druhy Chrysopeleii, Aplopeltury, Pareasy a Langahy pomerne dlhu dobu. Az na par odpovedi (ludia ktory mi poslu 5 fotiek stiahnutych z internetu). to nemalo ziaden zmysel. Z casu na cas sa ozval niekto s tym, ze v buducnosti bude robit import.... Po dohodnuti, ze mi da vediet sa uz nikto neozval.
V Hamme som s tychto zvierat videl iba samcov Langahy a aj to v stave na zaplakanie.
Teraz je akurat na terraristik.com inzerat na 1,1 L.madagascariensis, bohuzial, fin. situacia nieje ktovie aka, takze musim trochu brzdit
Ale ak by ste niekto nahodou vedeli o nejakych snekozrutoch na predaj, budem rad, za akukolvek informaciu
Jasně jsem BLBEJ taky jsem si nevšiml,ale jinak vše platí.
Ještě jsem si vzpoměl že p.Longhitano nebo jak se jeho jméno píše občas prodává nějaké poměrně málo chované zvířata,já jsem od něj kupoval Dendrelapise.Naa terraristik hodně prodává Heterodony barevné mutace,tak mu zkuste napsat.
Z Filipom som si uz tiez pisal, aj som sa s nim rozpraval v Hamme. Bohuzial, nic s toho nebolo. Ponukal mi nejake Boigy, Ahaetully, Chrysopelejky (ornaty) za slusnu palku a par pre mna nie velmi zaujimavych druhov. Ale prave snekozrouty, alebo Dendrelaphisy nemal
Predpokladam spravne, ze to bolo myslene na mna? Ak ano, dnes uz volat nebudem, predsa len hodiny pokrocili (nech nerusim). Ked, tak mail: danio007@azet.sk pripadne: 773 498 645. Ja som na telefone v podstate non stop.
pd595
napsal(a):
Sibon nebulata-bohužel jen kluk.Šnekožravý.
zdravím, ještě toho kluka máte? Já mám 0,1.