Poznáte tuto ještěrku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2007 11:39

AHoj, ted mi sestra volala, ze nasla u lesa na ceste podivnou jesterku, co chodi jako krokodyl. Poslala mi hned MMS. Barva me fakt zaujala, jen netusim, co je to za zviratko? Nevite nekdo? Mimochodem, pry byla tak krotka, ze ji vzala s sebou domu v nejake krabicce..

27.9.2007 12:36

jamesbrown napsal(a):
AHoj, ted mi sestra volala, ze nasla u lesa na ceste podivnou jesterku, co chodi jako krokodyl. Poslala mi hned MMS. Barva me fakt zaujala, jen netusim, co je to za zviratko? Nevite nekdo? Mimochodem, pry byla tak krotka, ze ji vzala s sebou domu v nejake krabicce..

no z fotky se to teda moc poznad neda, ale podle chůze to vypada jako čolek (krotkej?- spis pomalej, ne?). jestli jsem to trefil, tak by ho spis mela vypustit zpet do prirody, je to chranenej zivocich a tim, ze ho bude mit v krabicce mu rozhodne neprospeje. a navic to je trestny.

27.9.2007 12:40

jamesbrown napsal(a):

teda colek obecny..triturus vulgaris, pro presnost.. takze zadna jesterka...

27.9.2007 17:18

mic napsal(a):
teda colek obecny..triturus vulgaris, pro presnost.. takze zadna jesterka...

Diky, je to dost dobre mozny. Vecer ho uvidim, tak budu hned vedet. Pry ma prisavky na koncich prstu, proto jsem ji navedl, at ho vezme domu, jinak chcipne venku v te zime, porad je riziko, ze jde o nejakeho terarijniho utecence..

27.9.2007 19:54

jamesbrown napsal(a):
Diky, je to dost dobre mozny. Vecer ho uvidim, tak budu hned vedet. Pry ma prisavky na koncich prstu, proto jsem ji navedl, at ho vezme domu, jinak chcipne venku v te zime, porad je riziko, ze jde o nejakeho terarijniho utecence..

O žádného "exota", je to opravdu náš čolek obecný a měla by ho v nejbližší době vrátit někam poblíž místa, kde ho našla, aby se mohl v klidu připravit na zimování. Beztak zřejmě ani neví čím ho krmit a jaké mu připravit podmínky, doufejme, že její péči přežije a třeba nevyschne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík