Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2006 21:31

Zdravím. Napíšte prosím ako často a ake množstvá zvieratám skrmujete a aké s tým máte skúsenosti (obezita...).

Fotky z kŕmenia sú tu vítané

6.1.2006 11:11

ado napsal(a):
Zdravím. Napíšte prosím ako často a ake množstvá zvieratám skrmujete a aké s tým máte skúsenosti (obezita...).

Fotky z kŕmenia sú tu vítané

U jakých zvířat máte na mysli - intenzitu krmení?Já chovám hady od roku
1984 a zjištuji za ta léta,že to není tak jednoduché téma jak by se mohlo zdát.Já se snažím v podstatě držet zásady individuálního přístupu k jednotlivě k druhům a nakonec i k jedincům.U všech druhů hadů,když to tak shrnu co jsem kdy choval se snažím držet zásady nepřekrmovat.
Takže:usamců stačí krmit okolo max.25 krmných hlodavců za rok.U samic,vzhledem k energetickému výdeji při odchvech stačí cca o 1 třetinu
více.To jsou tak nějak moje obecné zásady.Umláďat se tradičně doporučuje krmit co sežerou.Viděl jsem osobně několik mláďat samců Trimeresurus stejnegeri které byli krmeny dle zásad co sežerou - výsledek:
úhyn ve stáří 1 roku na přetučnění.I když velikostně odpovídala jednomu
roku,játra a ostatní orgány byli plné tuku.U třeba Python regius:dokud sem
je choval celoročně na hoblovačkách s každodením rosením-žraly vždy
když sem jim něco nabídnul.To trvalo v podstatě 7 let.Po té,co jsem se rozhodnul je vytrhnout ze stereotipu a navozením období vlhka a sucha
donutit k páření,přešly na vyloženě sezoní příjem potravy.Samice žraly jen
v období páření a krátce poněm a samec jen po období páření.Takže každý kus žral v podstatě pouze okolo 3 měsíců v roce.Což jim stačilo.

7.1.2006 21:31

kladno napsal(a):
U jakých zvířat máte na mysli - intenzitu krmení?Já chovám hady od roku
1984 a zjištuji za ta léta,že to není tak jednoduché téma jak by se mohlo zdát.Já se snažím v podstatě držet zásady individuálního přístupu k jednotlivě k druhům a nakonec i k jedincům.U všech druhů hadů,když to tak shrnu co jsem kdy choval se snažím držet zásady nepřekrmovat.
Takže:usamců stačí krmit okolo max.25 krmných hlodavců za rok.U samic,vzhledem k energetickému výdeji při odchvech stačí cca o 1 třetinu
více.To jsou tak nějak moje obecné zásady.Umláďat se tradičně doporučuje krmit co sežerou.Viděl jsem osobně několik mláďat samců Trimeresurus stejnegeri které byli krmeny dle zásad co sežerou - výsledek:
úhyn ve stáří 1 roku na přetučnění.I když velikostně odpovídala jednomu
roku,játra a ostatní orgány byli plné tuku.U třeba Python regius:dokud sem
je choval celoročně na hoblovačkách s každodením rosením-žraly vždy
když sem jim něco nabídnul.To trvalo v podstatě 7 let.Po té,co jsem se rozhodnul je vytrhnout ze stereotipu a navozením období vlhka a sucha
donutit k páření,přešly na vyloženě sezoní příjem potravy.Samice žraly jen
v období páření a krátce poněm a samec jen po období páření.Takže každý kus žral v podstatě pouze okolo 3 měsíců v roce.Což jim stačilo.

Myslel som to u akýchkoľvek zvierat, takže ďakujem za reakciu. Proste ma zaujíma či je lepšie krmiť veľké dávky občas alebo malé dávky často a aké s tým majú chovatelia skúsenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík