Želva Řecká - potrava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2007 12:36

Ahoj, mám dotaz ohledně potravy želvy řecké. Z čeho by se méla tato potrava převážně skládat? Můžou tyto želvy maso - a jaké? Díky

5.11.2007 12:55

moniqua napsal(a):
Ahoj, mám dotaz ohledně potravy želvy řecké. Z čeho by se méla tato potrava převážně skládat? Můžou tyto želvy maso - a jaké? Díky

ahoj - převážovat by měla listová složka pak zelenina a ovoce a doplňkově bílkoviny - například vařená vejce a pod. Názory na maso se různí. Někdo doporučuje kočičí konzervy nebo mleté maso - takže asi bude nejlepší zkusit jestli si to želva vezme nebo ne...

6.11.2007 08:09

moniqua napsal(a):

Nejsem si Moniko tak úplně jistý, zda se náhodou nejedná o pokus o vtip. Pokud ale máš opravdu zájem zjistit co taková želva žere, tak se podívej třeba sem http://www.zelvy.wbs.cz/index.php?menu=4

6.11.2007 08:44

jetmar napsal(a):
Nejsem si Moniko tak úplně jistý, zda se náhodou nejedná o pokus o vtip. Pokud ale máš opravdu zájem zjistit co taková želva žere, tak se podívej třeba sem http://www.zelvy.wbs.cz/index.php?menu=4

Jetmar: ahoj, neni to zadnej pokus o vtip nebo neco podobnyho... jde o to ze jeden znamej ji doma ma (ja mam jen hady a jesterky) a krmi ji jen zelenou stravou a bavili jsme se, ze nikde nemuze najit jestli by ji mohl spestrit stravu masem, hmyzem nebo necim podobnym.

6.11.2007 11:32

moniqua napsal(a):
Jetmar: ahoj, neni to zadnej pokus o vtip nebo neco podobnyho... jde o to ze jeden znamej ji doma ma (ja mam jen hady a jesterky) a krmi ji jen zelenou stravou a bavili jsme se, ze nikde nemuze najit jestli by ji mohl spestrit stravu masem, hmyzem nebo necim podobnym.

V tom případě si stránky projděte.

7.11.2007 08:07

jetmar napsal(a):
V tom případě si stránky projděte.

Díky

8.11.2007 19:57

moniqua napsal(a):

Nechci nijak mudrovat, protože osobně mám se suchozemskými želvami jen okrajově. Dominantní složku stravy středozemní suchozemské želvy by mělo rozhodně tvořit kvalitní seno (z vlastní zkušenosti dodávám, že lépe přijímáno stříhané na kratsí kousky)- někteří dokonce říkají, že želva si vystačí pouze se senem. Ovšem přirozená lidská touha něčím tuhle nudnou stravu vylepšit, je velmi silná. Takže je třeba dobře rozmýšlet, čím želvě potravu zpestřit. Doporučit se dá mrkev, nevhodná je locika (locika salát), salátová okurka a podle mě i maso. Jistě, želva i v divočině nalézá čas od času nějaké ty mršiny a "ukousne si", ale pokud dodáváte minerální látky a vitaminy v podobě speciálních práškových či jiných preparátů, máte UV atp, pak želva rozhodně nebude bez živočišných bílkovin jakéhokoli charakteru. Naopak jí tak můžete v příliš častém dávkování uškodit.
Letní chov snad není třeba nijak rozebírat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík