Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2007 18:11

Zdravím..měl bych dotaz ohledně plaza do terária...mám terárium 36x32x31(d,š,v) a nevím co tam dát..nechci pavouky,brouky,atd..chtěl bych prostě bud nějakého gekona nebo ještěra,žábu..

napadl mě gekon hemidactylus frenatus a L.lugubris ale ty mi nic neříkaj..spíš nějaký dendrobates(žabky) nebo ještěrky P.situa atd....děkuji Petr (bazilišek)

6.11.2007 19:23

bazilisek napsal(a):
Zdravím..měl bych dotaz ohledně plaza do terária...mám terárium 36x32x31(d,š,v) a nevím co tam dát..nechci pavouky,brouky,atd..chtěl bych prostě bud nějakého gekona nebo ještěra,žábu..

napadl mě gekon hemidactylus frenatus a L.lugubris ale ty mi nic neříkaj..spíš nějaký dendrobates(žabky) nebo ještěrky P.situa atd....děkuji Petr (bazilišek)

jo pro parek dendrobatek je to akorat

6.11.2007 19:44

venomous napsal(a):
jo pro parek dendrobatek je to akorat

jo..děkuji ale ještě to má jeden háček..nemám kde schánět octomilky..ani malý cvrky...

7.11.2007 12:54

bazilisek napsal(a):
jo..děkuji ale ještě to má jeden háček..nemám kde schánět octomilky..ani malý cvrky...

no, ty gekoni - já mám zkušenosti s Lepidodactylus lugubris - jsou cenově dostupný a poměrně nenároční - a zajímavé je partenogenetické rozmnožování. Jedině by mohl být problém s krmením...ale já je krmila tak, že jsem dala do misky přezrálý ovoce a octomilky nalítaly...a v zimě se daj kupovat mouchy...

8.11.2007 11:33

lacerta7 napsal(a):
no, ty gekoni - já mám zkušenosti s Lepidodactylus lugubris - jsou cenově dostupný a poměrně nenároční - a zajímavé je partenogenetické rozmnožování. Jedině by mohl být problém s krmením...ale já je krmila tak, že jsem dala do misky přezrálý ovoce a octomilky nalítaly...a v zimě se daj kupovat mouchy...

Lepidky jsou snad nejmíň náročné ze všech gekonů vůbec.Potřebují jen nějaké to terárko,úkryt,trochu toho tepla a jednou za 2,3 dny krmit.Octomilky seženeš všude.já osobně krmím malými cvrky,když si zkusíš dát bokem pár velkých cvrčků,tak se ti rozmnoží sami.Rozmnožují se bez problémů-vajíčka se inkubují v teráriu...Zajímavé jsou partenogenezí,schopností barvoměny a tikáním.A přijímají přesnídávky s vitamíny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík