Tak tohle je můj nový přírustek do rodiny.Zatím není určená a měří 1.20 m.Aco ty vaše,co?
keltmen
napsal(a):
Tak tohle je můj nový přírustek do rodiny.Zatím není určená a měří 1.20 m.Aco ty vaše,co?
a tady ještě jedna...
keltmen
napsal(a):
a tady ještě jedna...
Co takhle do terárka, nákej jinej podklad? obyčejnej písek bych tam teda nedal, má malá zrnka a mohla by se dostat mezi šupiny..a taky ňákej úkryt, větev, osvětlení, teploměr atd.. Ty taky přece nežiješ v prázdnym domě a na podlaze hlína
Přiložim foto mojeho terárka, třeba pro inspiraci
japkyn
napsal(a):
Co takhle do terárka, nákej jinej podklad? obyčejnej písek bych tam teda nedal, má malá zrnka a mohla by se dostat mezi šupiny..a taky ňákej úkryt, větev, osvětlení, teploměr atd.. Ty taky přece nežiješ v prázdnym domě a na podlaze hlína
Přiložim foto mojeho terárka, třeba pro inspiraci
Můj, tři roky, cca 124 cm
lars
napsal(a):
Takto sa zvyknú trápiť zvieratá. Nevhodný podklad, bez možnosti úkrytu, vetranie tiež nanič, akvárko celkovo malé. Ale aspoň je tam voda, to je plus. Urýchlene urobiť zmeny, aby tu onedlho na fóre nebola otázka o agresívnej guttate.
Lidi, vy jste asi nikdy neslyšeli o karanténě, co? Neřikam, že by tam nechyběl úkryt a taky by neškodil lepší podklad, ale myslim, že Kozel ví co dělá. Je to hlavně o tý guttátě, která je fakt moc pěkná, takhle zbarvenou mam jednu samici :) jen tak dál!
hekate
napsal(a):
Lidi, vy jste asi nikdy neslyšeli o karanténě, co? Neřikam, že by tam nechyběl úkryt a taky by neškodil lepší podklad, ale myslim, že Kozel ví co dělá. Je to hlavně o tý guttátě, která je fakt moc pěkná, takhle zbarvenou mam jednu samici :) jen tak dál!
zdravimTe Kozle, tak to, ze ji mas v karantene asi nikoho nenapadlo, protoze oni sve hady patrne nikdy do karanteny nedavali :), jiste za chvili vsichni budou psat opak, kdyz uz jsem na to poukazal :), jinak velice velice pekna guttka, tohle spise tmavsi zbarveni je velice nadherne. Podobne do tmava mam i jednu samicku, ma neco okolo 185 cm a je velice uzasna, jo hadi jsou krasni a guttaty jakbismet, mej se
hekate
napsal(a):
O karanténe sme samozrejme počuli, ale rozhodne sa karanténa nerobí na piesku, a v ťažko vetratelnom akváriu. To s tou karanténou si si podla mňa vymyslel. Česť práci.
lars
napsal(a):
O karanténe sme samozrejme počuli, ale rozhodne sa karanténa nerobí na piesku, a v ťažko vetratelnom akváriu. To s tou karanténou si si podla mňa vymyslel. Česť práci.
strasne moc chces posledni slovo a zaroven hledas co mozna "nejchytrejsi odpoved " ty jeden profiku :), presne jak psal autor prede mnou, tady jde zkutecne jen o tu guttku a ne o vybaveni karanteniho teraria, nehledej v tom hacky, kazdy se stavi trosku jinak k vybave karanteny, zkusenosti napovi, ale rozhodne bych doporucoval ridit se radami opravdovych znalcu, cus lidi
rebus
napsal(a):
strasne moc chces posledni slovo a zaroven hledas co mozna "nejchytrejsi odpoved " ty jeden profiku :), presne jak psal autor prede mnou, tady jde zkutecne jen o tu guttku a ne o vybaveni karanteniho teraria, nehledej v tom hacky, kazdy se stavi trosku jinak k vybave karanteny, zkusenosti napovi, ale rozhodne bych doporucoval ridit se radami opravdovych znalcu, cus lidi
tak ty profik asi nebudeš vubec..jestli jde JEN o tu guttku, tak by měla mít aspoň dostatečné podmínky k životu..myslím podle tvých slov, že je máš doma v krabici od bot
Není to tak dlouho co se u nás v republice probíhala -dle zdělovacích prostředků, snaha některých ochranců zvířat prosadit do zákonů nějaké standardy na minimální rozměry terárií.Ty platí již v některých státech v EU. Jako důvod je uváděno zabránění týrání zvířat.Tyto aktivity nejdou z chovatelských kruhů.A tady mezi sebou (chovateli) se objeví někdo, kdo se oprávňuje ke kritice chovných podmínek kolegů jenom dle uveřejněné fotky.Znám chovatele kteří stále ještě zastávají chov v hyginicky čistých nádržích.Hady chovají pouze na novinách,na lině nebo na hoblovačkách. Jsou proto zavrženihodný?Je to každýho věc.Doufám,že se těchto tady uveřejněných kritických názorů nechytí nějaký ti tzv.,, ochranci zvířat".
japkyn
napsal(a):
tak ty profik asi nebudeš vubec..jestli jde JEN o tu guttku, tak by měla mít aspoň dostatečné podmínky k životu..myslím podle tvých slov, že je máš doma v krabici od bot
chte nechte na tenhle absolutni blabol musim zareagovat , chlapce, Ty vubec nechapes co jsem psal - obsah slov. Psal jsem, ze tu jde o guttatku, ne o vybaveni teraria (karanteny) a Ty se snazis vnudit mi, ze chovam sve hady v krybici od bot
, pochopitelne, ze nejdulezitejsi jsou kvalitni podminky pro chov nami chovanych zivocichu, ale autor se nam pokousel ukazat tu "svou" guttku a ne preferovat jak kvalitni ma karanteni nadrze, tot vse pa lidicky
keltmen
napsal(a):
Tak už nějakou dobu sleduji tyhle fora a vždy se najde nějaký rýpal. :-) Nemyslím si,že by Kozel neměl zkušenosti na to,aby jste mu tady dávali takové blábolky. Asi víte o týrání zvěře méně než on. Ale budiž. Máte li v plánu se stále dohadovat o ničem,tak se k vám tedy přidám. Snad Vás to potěší. :-))
halapremek
napsal(a):
Tak už nějakou dobu sleduji tyhle fora a vždy se najde nějaký rýpal. :-) Nemyslím si,že by Kozel neměl zkušenosti na to,aby jste mu tady dávali takové blábolky. Asi víte o týrání zvěře méně než on. Ale budiž. Máte li v plánu se stále dohadovat o ničem,tak se k vám tedy přidám. Snad Vás to potěší. :-))
No já pochybuju o Kozlových zkušenostech, z toho co píše, si domu přines metrovýho hada, ani neví jestli je to samec či samice a prostě ho ubytoval v akváriu. toť můj názor.
keltmen
napsal(a):
Kamos ma svoje guttky asi v 30x40x40 v racku a jsou asi 140 cm dlouhe ma tam jenom topny kabel vodu z miskou a hobliny a ma je uplne v dobrem stavu a rika ze nejde o terarium ale o to co v nich ma
jarasnake
napsal(a):
Kamos ma svoje guttky asi v 30x40x40 v racku a jsou asi 140 cm dlouhe ma tam jenom topny kabel vodu z miskou a hobliny a ma je uplne v dobrem stavu a rika ze nejde o terarium ale o to co v nich ma
Cus Jarku,ten kamos jsem asi ja ze?Jinak moje guttaty maji trochu vetsi "prostory"...Bedny o velikosti 57x39x28 (45 l) jsou podle me dostacujici... Jako podklad osete hobliny,ukryt jsem jim tam dal kvetinace s raselinikem...miska s cistou vodou je samozdrejmosti...Na fotce Cube albino pred svlekem...zdravi snakesmanic (www.steforeptiles.wbs.cz)