carterv
napsal(a):
Ahoj, dostal jsem k Vánocům, mládě vodní želvy nádherné. Mám ji u sebe dva dny a nic nežere. Jelikož jsem začátečník, tak nevím, zda je to normální nebo je to projev, že něco je špatně. Zkoušel jsem jí dávat sušenou stravu pro želvy.
Díky za každou radu.
skus proužek masa z pinzetytřeba file nebo hovězí jinak být na tvém místě skontroloval by jsem teplotu vody a dále zda má želva možnost se i vyhřát(i když já osobně jsem měl od deseti let malou trachemisku a bydlela ve vaně takže vlastně bez zdroje tepla a dorostla slušných proporcí krmil sem ji rybkama a masem suché krmivo vté době ještě nebylo k sehnání a tak nemám stímhle skušenost a ještě mě napadlo zda nemohla dostat něaký tepelný šok při tom stěhování
rád by jsem ti pomohl ale nevím jinak jak
)
zmijak80
napsal(a):
skus proužek masa z pinzetytřeba file nebo hovězí jinak být na tvém místě skontroloval by jsem teplotu vody a dále zda má želva možnost se i vyhřát(i když já osobně jsem měl od deseti let malou trachemisku a bydlela ve vaně takže vlastně bez zdroje tepla a dorostla slušných proporcí krmil sem ji rybkama a masem suché krmivo vté době ještě nebylo k sehnání a tak nemám stímhle skušenost a ještě mě napadlo zda nemohla dostat něaký tepelný šok při tom stěhování
rád by jsem ti pomohl ale nevím jinak jak
)
A kolik by ta teplota vody měla být? Protože všude píší něco jiného?
zmijak80
napsal(a):
u těchto želv by měla postačovat pokojová teplota
Ještě lepší než jen pokojová teplota je vytvořit želvě výhřevné místo, např. kamen dosahující nad hladinu a nad ním žárovka, tak silná a tak vysoko, aby na kameni byla teplota okolo 30-32 st. C. Dále se mi osvědčila hlubší voda, která nutí želvičky plavat a tento pohyb pomáhá zlepšení metabolismu a celkové aktivity želvy. Samozřejmě by měla mít i místo mělčí (menší kámen dosahující pár cm pod hladinu) a tu souš. Pestré krmení žížaly, nitěnky, celé rybky, kousky libového masa, holátko, vodní šneci, hmyz, červi atd. Pokud není zdroj UV, je vhodné občas přidávat nějaký vitaminový přípravek s vit. D3 (dle doporučeného dávkování) + minerálie - vápník (pokud je dostatek žížal a šneků, tak to není tolik třeba), přes léto je vhodnější spíš venkovní nebo balkonový chov (na balkoně pozor na přehřátí). Krokodýl
carterv
napsal(a):
Ahoj, dostal jsem k Vánocům, mládě vodní želvy nádherné. Mám ji u sebe dva dny a nic nežere. Jelikož jsem začátečník, tak nevím, zda je to normální nebo je to projev, že něco je špatně. Zkoušel jsem jí dávat sušenou stravu pro želvy.
Díky za každou radu.
Zdravim, mladata potrebuju aj 28°C, izbova teplota nestaci. Najlepsie bude, ak si kupis ponorny ohrievac, pripravis jej nadrz tak, aby mala nejaku skrysu a klud. A samozrejme aj ostrov na slnenie, ako tu pisali ostatni. Co sa tyka potravy, kup si patentky. Tie su na rozkrmenie prcka velmi dobre. Ak bude mat klud a dostatok tepla preberie sa ti velmi rychlo :-)