,,Dobrý den,,
,,získal jsem 0.004 Philotamnus CB/12/07,po čtrnácti dnech začala všechna mládata
již po druhém svleku přijímat vcelku ochotně malé rasbory.Přirozenou potravou
by měly být žabky a gekoni,,,po dobu třech neděl jsem násilně krmil nohy
drápatek,která také ochotně dojídala,,drápatky došly,,
Otázka,,pokud bude had přijímat pouze ryby,,jako náhr.za žabky,bude potřeba
dotovat tyto nějakýma vitamínama,,??Něco málo jsem zaslechl o nedostatku
čehosi v rybách apod.Díky,,
euroviperidae
napsal(a):
,,Dobrý den,,
,,získal jsem 0.004 Philotamnus CB/12/07,po čtrnácti dnech začala všechna mládata
již po druhém svleku přijímat vcelku ochotně malé rasbory.Přirozenou potravou
by měly být žabky a gekoni,,,po dobu třech neděl jsem násilně krmil nohy
drápatek,která také ochotně dojídala,,drápatky došly,,
Otázka,,pokud bude had přijímat pouze ryby,,jako náhr.za žabky,bude potřeba
dotovat tyto nějakýma vitamínama,,??Něco málo jsem zaslechl o nedostatku
čehosi v rybách apod.Díky,,
V některých rybách je nedostatek vytamínu B. Ale nejsem si jistej, v kterých to je, ale u sladkovodních je to asi pravdepodobnější. Ale jestli se pletu, tak ať mě někdo opraví.
alesklement
napsal(a):
V některých rybách je nedostatek vytamínu B. Ale nejsem si jistej, v kterých to je, ale u sladkovodních je to asi pravdepodobnější. Ale jestli se pletu, tak ať mě někdo opraví.
Přesněji obsahují látky, které odbourávají vit. B, proto je vhodné při častém krmení rybami občas B dodávat.
euroviperidae
napsal(a):
,,aha,,rozumím,,něco málo jsem tušil,tedy dobrá budu je občas dotovat
B-éčkem,,B-komplex je myslím v cajku ne??Dík P.
ty hadi vypadají suprově měl by jsem o něaké zájem ale jinak ktomu krmení.......skoušel jsem žabožravé zmije krmit holatama myší které jsem nechal poskákat v krabyčce kunkama nebo ropuchama a malí chřestýšovci kteří nechtěli myšata se mohli přetrhnout
zmijak80
napsal(a):
ty hadi vypadají suprově měl by jsem o něaké zájem ale jinak ktomu krmení.......skoušel jsem žabožravé zmije krmit holatama myší které jsem nechal poskákat v krabyčce kunkama nebo ropuchama a malí chřestýšovci kteří nechtěli myšata se mohli přetrhnout
,,diky za info,,kunky ani jine žabule ted k použití nemám,drapule kupuji za 12 kč,,
a rybek mám jak nablito,zustanu zatim u nich,ale budu jeste dodavat B-komplex.
Hele,,asi nebude tezke je sehnat,ani drahe,,na němcích jsem videl občas inzerát,ale
bude se asi v drtivé většině jednat o importy adultů,,druhů označených jako sp.
Já je normálně vzal ve velokosti cca.12-15 cm jako dvoudenní mimina silná asi
jako vlasec,,tak snad to klapne,,,Pkud někdo máte nějaké zkušenostis těmito mini
pseudomambama tak sem s nima,,Hezky svatky Borůvka
p.s...myšátka jsou zatím vzhledem k velikosti hlav a šířce krku neskutečně velká
euroviperidae
napsal(a):
,,diky za info,,kunky ani jine žabule ted k použití nemám,drapule kupuji za 12 kč,,
a rybek mám jak nablito,zustanu zatim u nich,ale budu jeste dodavat B-komplex.
Hele,,asi nebude tezke je sehnat,ani drahe,,na němcích jsem videl občas inzerát,ale
bude se asi v drtivé většině jednat o importy adultů,,druhů označených jako sp.
Já je normálně vzal ve velokosti cca.12-15 cm jako dvoudenní mimina silná asi
jako vlasec,,tak snad to klapne,,,Pkud někdo máte nějaké zkušenostis těmito mini
pseudomambama tak sem s nima,,Hezky svatky Borůvka
p.s...myšátka jsou zatím vzhledem k velikosti hlav a šířce krku neskutečně velká
Čau Pavle.Já jsem krmil malé korálovky pavíma okama nebo xifama místo ještěrek.Myšata byla moc velká a ještěrky jsem neměl a v nějaké knize jsem si přečetl,že jako náhražka jdou rybky,ale musíš podávat vitaminy.Asi to nejde na pořád,ale dočasně to šlo .Je pravda,že jsem jim dal taky naporcovaný myšata a když už háďata byla větší,přešel jsem na celý myšata .Vše šlo bez újmy na zdraví háďat.
Přeji krásný svátky všem chovatelům.
pavelcicola
napsal(a):
Čau Pavle.Já jsem krmil malé korálovky pavíma okama nebo xifama místo ještěrek.Myšata byla moc velká a ještěrky jsem neměl a v nějaké knize jsem si přečetl,že jako náhražka jdou rybky,ale musíš podávat vitaminy.Asi to nejde na pořád,ale dočasně to šlo .Je pravda,že jsem jim dal taky naporcovaný myšata a když už háďata byla větší,přešel jsem na celý myšata .Vše šlo bez újmy na zdraví háďat.
Přeji krásný svátky všem chovatelům.
no ono jde taky oto jak moc jsou žravé![]()
![]()
vspomínám jaké dilema jsem měl z malejma kaznakovkama a velikostí holat ale naporcované je brali hned a nebo malí schlegeláci to je taky supr
jinak něak v těch užovkách nemám přehled ale neni více druhů co se podobají dendroaspiskám????
ono dendroaspisky se dají sehnat lehce snad všechny druhy ale já si naně netroufnu i když už ne jednou jsem byl téměř rozhodnutej ale pak se jim podivám do těch očí a nevěřim si
zmijak80
napsal(a):
no ono jde taky oto jak moc jsou žravé![]()
![]()
vspomínám jaké dilema jsem měl z malejma kaznakovkama a velikostí holat ale naporcované je brali hned a nebo malí schlegeláci to je taky supr
jinak něak v těch užovkách nemám přehled ale neni více druhů co se podobají dendroaspiskám????
ono dendroaspisky se dají sehnat lehce snad všechny druhy ale já si naně netroufnu i když už ne jednou jsem byl téměř rozhodnutej ale pak se jim podivám do těch očí a nevěřim si
,,až tak lehce se všechny druhy Dendroaspisek rozhodne sehnat nedaji,,,
treba na slušnou viridisku jsem letos vubec nenarazil,,zato polylepisek bylo
v Holandsku jak sraček fakt za hubičku.Jen mi zajima kdy jste mel kaznakovky a od koho,
ja se zbavoval pred osmi lety velke skupiny 5.9 dospělé a 11.4 mládata,,
od te doby jsem jich moc nevidel,,diky za odpoved
krokodyl
napsal(a):
Přesněji obsahují látky, které odbourávají vit. B, proto je vhodné při častém krmení rybami občas B dodávat.
Možný nedostatek vitamínu B,způsobený krmením rybami hrozí jen při krmení kaprovitými rybami,které obsahují enzym histaminázu,který negativně ovlivňuje metabolizmus vit.B.Při krmení jinými rybkami např.okouny ,toto nehrozí.Dále se vit.B likviduje u všech ryb,které byly zmražené.Tady je na místě dodávat vitamínové přípravky.U zvířat,jejichž jsou ryby standartní součástí jídelníčku ,nemusíme při zkrmování nekaprovitých ryb vit.B dodávat.
gator
napsal(a):
Možný nedostatek vitamínu B,způsobený krmením rybami hrozí jen při krmení kaprovitými rybami,které obsahují enzym histaminázu,který negativně ovlivňuje metabolizmus vit.B.Při krmení jinými rybkami např.okouny ,toto nehrozí.Dále se vit.B likviduje u všech ryb,které byly zmražené.Tady je na místě dodávat vitamínové přípravky.U zvířat,jejichž jsou ryby standartní součástí jídelníčku ,nemusíme při zkrmování nekaprovitých ryb vit.B dodávat.
Jelikož je většina plevelných rybek kaprovitých a nebo se často používají právě rozmražené rybky, tak se tomu B nevyhne.
krokodyl
napsal(a):
Jelikož je většina plevelných rybek kaprovitých a nebo se často používají právě rozmražené rybky, tak se tomu B nevyhne.
měl jsem je od rudy gabriela tenkrát jen po 1500kč což dnes je téměř nemožné asi sehnat no jinak letos mě pastor chtěl prodat 3 druhy krom viridisek to je pravda ale ty se podle mě zas dají sehnat všude a pokud se nemílím tak jeto nejvíce chovaný a rozmnožovaný druh
myslím že za dospělou samici polilepisky chtěl 3500 za samce 3000 za jamesonky také po 3500 a zaangusticeps myslím 3000
zmijak80
napsal(a):
měl jsem je od rudy gabriela tenkrát jen po 1500kč což dnes je téměř nemožné asi sehnat no jinak letos mě pastor chtěl prodat 3 druhy krom viridisek to je pravda ale ty se podle mě zas dají sehnat všude a pokud se nemílím tak jeto nejvíce chovaný a rozmnožovaný druh
myslím že za dospělou samici polilepisky chtěl 3500 za samce 3000 za jamesonky také po 3500 a zaangusticeps myslím 3000
Jinak nebydlel si v budovcově ulici na žiškově v poděbradech????![]()
jestli jo tak sme spolu několikrát kecali u piva pod padákem ![]()
![]()
už to ale bude pomalu 10 let
zmijak80
napsal(a):
Jinak nebydlel si v budovcově ulici na žiškově v poděbradech????![]()
jestli jo tak sme spolu několikrát kecali u piva pod padákem ![]()
![]()
už to ale bude pomalu 10 let
,,ano,to sedí,jen to bude trochu dýl..před 10lety jsem nebyl v CZ,,,
a na jihu jsem ví než osm let,Budovcova bydlí mí rodiče,já bydlel v Dukelské,
kde jsem také měl zvěř,,P.
euroviperidae
napsal(a):
,,ano,to sedí,jen to bude trochu dýl..před 10lety jsem nebyl v CZ,,,
a na jihu jsem ví než osm let,Budovcova bydlí mí rodiče,já bydlel v Dukelské,
kde jsem také měl zvěř,,P.
tak to jo no měl si mladšího brášku já bydlel kousek od vás no v té době jsem začínal choval jsem tenkrát sice jen gramostolu roseu ze zveráku ale byl to muj začátek![]()
podle vidění by jsi mě určitě poznal bydlel sem naproti a chodil sem pod padák z týmou a fandou stránským a mím bráchou![]()