breitensteini
napsal(a):
Napsal byste někdo přibližně?
Abych cca věděl než se dám do výzkumu.
Dík
Strop může být i zcela rovný, pokud je vyhřívání inkubátoru připevněno přímo na něj. Mám na mysli topný kabel, protože inkubátory vytápěné žárovkou jsou pěkná hloupost. Nejen že může žárovka kdykoliv praskonout a inkubátor je pak nefunkční, ale také dochází k nerovnoměrnému zahřívání a tím také odparu vody ze stropu. Je samozřejmě řeč o tzv. "suchém" typu inkubátoru, který je z vlastní zkušenosti pro většinu plazů lepší. Buničina nasáknutá dlouhobě vodou je výborný zdroj plísní. Goniatit
goniatit
napsal(a):
Strop může být i zcela rovný, pokud je vyhřívání inkubátoru připevněno přímo na něj. Mám na mysli topný kabel, protože inkubátory vytápěné žárovkou jsou pěkná hloupost. Nejen že může žárovka kdykoliv praskonout a inkubátor je pak nefunkční, ale také dochází k nerovnoměrnému zahřívání a tím také odparu vody ze stropu. Je samozřejmě řeč o tzv. "suchém" typu inkubátoru, který je z vlastní zkušenosti pro většinu plazů lepší. Buničina nasáknutá dlouhobě vodou je výborný zdroj plísní. Goniatit
Tak pro některé druhy je lepší vodní, kde se snáze dosahuje velmi vysoké vzdušné vlhkosti, pak je vhodný sklon stropu (cca 30%) a pro jistotu ještě plastové stříšky ("A") nebo jakési kornouty z plastu špičkou nahoru tak o centimetr přesahující rozměry krabičky z vajíčky na té krabičce, kdyby náhodou něco skáplo. Ovšem to je vhodné třeba u krokodýlích vajec nebo vajec suchozemských želv, které se inkubují v sušším substrátu a tak se z něj nekondenzuje voda na stříšce/kornoutu nad vajíčky. Jinak osobně důvěřuji také spíš "suchým" inkubátorům, i když za první odchovy vděčím inkubátoru "mokrému" (sinalojky, bimaculaty, eublepháři aj.), jiný jsem tenkrát ani neznal, ale právě jsem si dost užil s tím odkapáváním a někdy to bylo fakt k zlosti.