Sklon antikapka stříšky v inkubátoru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2008 14:10

Napsal byste někdo přibližně?
Abych cca věděl než se dám do výzkumu.
Dík

15.1.2008 14:18

breitensteini napsal(a):
Dík

aco skusit jako prevenci proti kapkám v inkubátoru na strop přidělat buničinu a to například jednoduše na suchej zip kterej se dá koupit i jako samolepka

15.1.2008 15:34

zmijak80 napsal(a):
aco skusit jako prevenci proti kapkám v inkubátoru na strop přidělat buničinu a to například jednoduše na suchej zip kterej se dá koupit i jako samolepka

Nebráním se jakýmukoli způsobu
Nenaplní se časem vodou? že by potom pouštěla.

15.1.2008 16:36

breitensteini napsal(a):
Dík

Strop může být i zcela rovný, pokud je vyhřívání inkubátoru připevněno přímo na něj. Mám na mysli topný kabel, protože inkubátory vytápěné žárovkou jsou pěkná hloupost. Nejen že může žárovka kdykoliv praskonout a inkubátor je pak nefunkční, ale také dochází k nerovnoměrnému zahřívání a tím také odparu vody ze stropu. Je samozřejmě řeč o tzv. "suchém" typu inkubátoru, který je z vlastní zkušenosti pro většinu plazů lepší. Buničina nasáknutá dlouhobě vodou je výborný zdroj plísní. Goniatit

15.1.2008 17:58

goniatit napsal(a):
Strop může být i zcela rovný, pokud je vyhřívání inkubátoru připevněno přímo na něj. Mám na mysli topný kabel, protože inkubátory vytápěné žárovkou jsou pěkná hloupost. Nejen že může žárovka kdykoliv praskonout a inkubátor je pak nefunkční, ale také dochází k nerovnoměrnému zahřívání a tím také odparu vody ze stropu. Je samozřejmě řeč o tzv. "suchém" typu inkubátoru, který je z vlastní zkušenosti pro většinu plazů lepší. Buničina nasáknutá dlouhobě vodou je výborný zdroj plísní. Goniatit

Tak pro některé druhy je lepší vodní, kde se snáze dosahuje velmi vysoké vzdušné vlhkosti, pak je vhodný sklon stropu (cca 30%) a pro jistotu ještě plastové stříšky ("A") nebo jakési kornouty z plastu špičkou nahoru tak o centimetr přesahující rozměry krabičky z vajíčky na té krabičce, kdyby náhodou něco skáplo. Ovšem to je vhodné třeba u krokodýlích vajec nebo vajec suchozemských želv, které se inkubují v sušším substrátu a tak se z něj nekondenzuje voda na stříšce/kornoutu nad vajíčky. Jinak osobně důvěřuji také spíš "suchým" inkubátorům, i když za první odchovy vděčím inkubátoru "mokrému" (sinalojky, bimaculaty, eublepháři aj.), jiný jsem tenkrát ani neznal, ale právě jsem si dost užil s tím odkapáváním a někdy to bylo fakt k zlosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík