Dobry den,
muj legousek se zacal obsypavat cernymi supinkami po celem tele a taky se zacal zabarvovat do oranzova, hlavne koncetiny a ocas, tak jestli to nemuze byt zpusobene parazity a prvoky v travici soustave, nebo spis take genovymi vlastnostmi jedince ? Ma cca 2 a 3/4 roku a v chovani se nemeni stale aktivni,zivy a zvedavy...
Kdysi jsem nasel, ze nekdo delal rozbory v Praze s tim, ze se posilalo vzorky trusu postou, nez ho tahat rovnou k veterinari na "odcerveni". Nevite jak je to ted ?
Dekuji za pripadnou konzultaci.
wdoleczek
napsal(a):
Dobry den,
muj legousek se zacal obsypavat cernymi supinkami po celem tele a taky se zacal zabarvovat do oranzova, hlavne koncetiny a ocas, tak jestli to nemuze byt zpusobene parazity a prvoky v travici soustave, nebo spis take genovymi vlastnostmi jedince ? Ma cca 2 a 3/4 roku a v chovani se nemeni stale aktivni,zivy a zvedavy...
Kdysi jsem nasel, ze nekdo delal rozbory v Praze s tim, ze se posilalo vzorky trusu postou, nez ho tahat rovnou k veterinari na "odcerveni". Nevite jak je to ted ?
Dekuji za pripadnou konzultaci.
Je to samec nebo samice?Samec by se mohl zabarvovat...Je škoda,že většina leguánů nemá u chovatelů dost dobré podmínky na to aby zůstali zářivě zelení jako v pralesech Jižní Ameriky...A vzorek trusu můžeš k veterináři donést bez leguána,nemusíš ho ani posílat poštou,i když to taky můžeš.Nejlepší je použít sterilní nádobu na lidské vzorky,já si jich kdysi pár vyžebrala u doktorky,než jsem si našla jiný zdroj.Je to plastová zkumavka na moč,většina doktorů je bez problémů rozdává,pokud je to trus leguána a půjde poštou,určitě zakápnout vodou aby nevyschnul.Samozřejmě můžeš použít i jinou vymytou nádobku,třeba prázdnou lékovku...nebo i menší zavařovačku.A jestli jsi z Prahy nebo Brna,tak celkem nemá smysl to posílat poštou,je tu dost specializovaných vetů,ke kterým to můžeš donést.