Mohli byste mi pls pomoct s určením druhu tohoto varana?
Předem díky za odpověď
jetmar
napsal(a):
Promiňte, myslím že je to zhola zbytečné, jakkoliv se zajímat o nebezpečné zvíře.
No, zatím to není ani trestné ani zakázané, tak nehažte flintu do žita předčasně
Navíc ta poznámka nepomůže ani vám, ani zákonodárcům a hlavně ani tazatelce...
Tina: promiň za spam ve vlákně. Fakt netuším, co je to za varana, ale jistě se někdo znalý najde
arutha
napsal(a):
No, zatím to není ani trestné ani zakázané, tak nehažte flintu do žita předčasně
Tina: promiň za spam ve vlákně. Fakt netuším, co je to za varana, ale jistě se někdo znalý najde
Ne, nejde o to, že bych se o něj zajímala, pokud jde o chov, ale jeden známý, fotograf, mi poslal tuhle forku a mě by zajímalo, co je to za druh
on sám se o ještěry nezajímá, takže nneví co to je
arutha
napsal(a):
Tak to máte jistě pravdu, rozhodně mě má poznámka nepomůže, pouze mě připadlo úsměvné, na jaké problémy se chovatelská veřejnost v současné době dokáže soustředit.
Nicméně, poznámka byla opravdu zbytečná, tazatelce se omlouvám.
jetmar
napsal(a):
Tak to máte jistě pravdu, rozhodně mě má poznámka nepomůže, pouze mě připadlo úsměvné, na jaké problémy se chovatelská veřejnost v současné době dokáže soustředit.
Nicméně, poznámka byla opravdu zbytečná, tazatelce se omlouvám.
Njn, to je ta absence medializace
Tady na serveru se o tom dočte pramálo lidí. Jak jsem psal v jiném vlákně, kontakty by byly, jen to chce někoho "příkladného", renomovaného atd. Já coby příštipkář s pár užovkami a gekony se necítím být na reprezentativní vzorek pro podobnou věc...
A už zase spamuju
felzumik
napsal(a):
Mohli byste mi pls pomoct s určením druhu tohoto varana?
Předem díky za odpověď
... já nevím,mám pocit že nás zkoušíte
, na přesné (100%)určení takováto fotka nestačí,bylo by potřeba vidět nejlépe celé zvíře,přesto si myslím,že se jedná o Varanus niloticus - varan nilský,je také mimo jiné spolu s V.salvator nejběžněji dostupným varanem k vidění,mám na mysli zoo,spolky a tak.
arutha
napsal(a):
Njn, to je ta absence medializace
Tady na serveru se o tom dočte pramálo lidí. Jak jsem psal v jiném vlákně, kontakty by byly, jen to chce někoho "příkladného", renomovaného atd. Já coby příštipkář s pár užovkami a gekony se necítím být na reprezentativní vzorek pro podobnou věc...
A už zase spamuju
pokud hledáte jak říkate někoho "příkladného a renomovaného" bude to v téhle zemi opravdu těžké, ti co já znám jsou někteří již účastníky připomínkového řízení, p. Kodym např. myslím že splňuje vámi kladené podmínky, a myslím že se na jiných forech také najdou např. J.Gábriš(TSP) ,ale i u nás se ozývají v reakci na petici,tak že bych se neobával.Zítra ,resp. dnes jedu do Prahy na slet teraristů a uvidím,jak se někteří staví,či dokonce podpoří ev. naší snahu!!!
... takže nebuďme pesimisté a věřme,že se najdou,slušní,chytří a renomovaní kteří pochopí naše obavy!!!![]()
cislo.5
k abel
napsal(a):
... já nevím,mám pocit že nás zkoušíte
, na přesné (100%)určení takováto fotka nestačí,bylo by potřeba vidět nejlépe celé zvíře,přesto si myslím,že se jedná o Varanus niloticus - varan nilský,je také mimo jiné spolu s V.salvator nejběžněji dostupným varanem k vidění,mám na mysli zoo,spolky a tak.
Varanus niloticus má trochu jiný tvar hlavy,spíše tipuji Varanus bengalensis,ale bez blžších údajú,a dalších fotek je to jen hádání.
cislo.5
zmijak80
napsal(a):
od pohledu si myslím že jde o varanus salvator
Klidně i salvator.