Elaphe taeniura friesei

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2008 17:05

chcel by som sa spitat chovatelov co chovaju tuto uzovku ci mozem dat namiesto piesku na spodok terarka kamene co pred tym mali ryby dakujem

1.2.2008 17:19

irwin napsal(a):
chcel by som sa spitat chovatelov co chovaju tuto uzovku ci mozem dat namiesto piesku na spodok terarka kamene co pred tym mali ryby dakujem

Ježiši, dej jim pro boha nějaký normální substrát, zeminu nebo rašelinu s pískem. Z kamínků se ti bude fakt blbě vybírat trus (hlavně ty tekutější části) a udržovat určitou vlhkost taky půjde dost obtížně, přeci jen kameny moc nesají. A nevidím žádný přínos pro taeniuru ani pro chovatele používat pro tyto had kameny po rybičkách.

1.2.2008 17:55

krokodyl napsal(a):
Ježiši, dej jim pro boha nějaký normální substrát, zeminu nebo rašelinu s pískem. Z kamínků se ti bude fakt blbě vybírat trus (hlavně ty tekutější části) a udržovat určitou vlhkost taky půjde dost obtížně, přeci jen kameny moc nesají. A nevidím žádný přínos pro taeniuru ani pro chovatele používat pro tyto had kameny po rybičkách.

ze ci nemozem mu dat nejake kamene abhy sa lahsie vzliekol

1.2.2008 17:59

irwin napsal(a):
ze ci nemozem mu dat nejake kamene abhy sa lahsie vzliekol

... lepší bude větev,drsná a spletitá,jako život chovatelů

1.2.2008 18:01

k abel napsal(a):

dobrej je dub nebo agát(prej je agát jedovatej ale nikdy jsem stím neměl nejmenší problém)

1.2.2008 18:03

zmijak80 napsal(a):
dobrej je dub nebo agát(prej je agát jedovatej ale nikdy jsem stím neměl nejmenší problém)

Jo, občas nějaký kámen nevadí, já myslel, že tam chcete dát jen kameny.

1.2.2008 18:04

k abel napsal(a):

ok a ked mam mladata tak kedy viem ze ich mozem krmit a to icm staci ze im hodim holicata???

1.2.2008 18:06

krokodyl napsal(a):
Jo, občas nějaký kámen nevadí, já myslel, že tam chcete dát jen kameny.

chcel som tam dat len kamene ale dam aj piesok aj kamene ok moze byt a ceresna moze byt??? ta ma drsny povrch a mohla by sa lahkona nej zvlieknut

1.2.2008 18:11

irwin napsal(a):
ok a ked mam mladata tak kedy viem ze ich mozem krmit a to icm staci ze im hodim holicata???

. . . po prvním svleku by měla začít přijímat "tie holíčatá" ale netřeba spěchat mají jistou zásobu,jak dostanou hlad ,jde to poměrně snadno.alespoň u většiny zdravých a dobře vyvinutých jedinců, horší je to u stokrát prokřížených a příbuzenskou plemenitbou (sparchantělích) jedinců,dosahujících poloviční velikosti atd. Což mimo jiné také hrozí zaváděním nových zákonů,lidmi ,kteří nemají ani ponětí do čeho se to vlastně serou!!!

1.2.2008 18:28

k abel napsal(a):
. . . po prvním svleku by měla začít přijímat "tie holíčatá" ale netřeba spěchat mají jistou zásobu,jak dostanou hlad ,jde to poměrně snadno.alespoň u většiny zdravých a dobře vyvinutých jedinců, horší je to u stokrát prokřížených a příbuzenskou plemenitbou (sparchantělích) jedinců,dosahujících poloviční velikosti atd. Což mimo jiné také hrozí zaváděním nových zákonů,lidmi ,kteří nemají ani ponětí do čeho se to vlastně serou!!!

ok dakujem za info keby som nieco potreboval este tak ti dam vediet

4.2.2008 13:23

irwin napsal(a):
ok dakujem za info keby som nieco potreboval este tak ti dam vediet

no a chcel bo som sa este spitat aky substrat??? by sa dalo dat friesei???

4.2.2008 14:00

irwin napsal(a):
no a chcel bo som sa este spitat aky substrat??? by sa dalo dat friesei???

Já používal stejně úspěšně hobliny jako třeba rašelina/písek (2-3:1).

4.2.2008 14:12

krokodyl napsal(a):
Já používal stejně úspěšně hobliny jako třeba rašelina/písek (2-3:1).

dobra je i drcena kura "Repti bark", ta se osvedcila asi nejvic..

Přidejte reakci

Přidat smajlík