Pomoc - zadržená snůška

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2006 19:49

Už druhým dnem sleduji u své 3 leté samičky baziliška zeleného že se snaží vyhrabat místo pro snůšku. Chci se zeptat za jakou dobu se mohu obávat že zadržuje snůšku, nebo ji mám dát ještě čas. V teráriu mám pro ní vytvořené místo na kladení ve vrstvě přes 30 cm , směs kůry, rašeliny, rašeliníku. Díky za odpovědi

1.2.2006 16:12

skramas napsal(a):
Už druhým dnem sleduji u své 3 leté samičky baziliška zeleného že se snaží vyhrabat místo pro snůšku. Chci se zeptat za jakou dobu se mohu obávat že zadržuje snůšku, nebo ji mám dát ještě čas. V teráriu mám pro ní vytvořené místo na kladení ve vrstvě přes 30 cm , směs kůry, rašeliny, rašeliníku. Díky za odpovědi

Ahoj,
hrabání muze trvat i déle jak 14 dní. Po této dobe bych se jiz zacínal obávat zadrzení snusky.

8.2.2006 19:49

skramas napsal(a):

Moje smice přehrabe klidně celý terárium 14 dní před snůškou a pak stejně vejce snese do připravený krabice se substrátem - cca 25 cm hluboký. Nevím proč, ale občas v období kdy je samice gravidní a začíná hrabat, tak pozoruju i samce, který se snaží něco vyhrabat, ale netuším proč to dělá. Možná se snaží samici pomoct, když ty "děcka" jsou i jeho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík