Agkistrodon contortrix-extra červení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2006 12:49

Budu rád když se mi chovatelé kteří mají takto vyjímečně zbarvená zvířata
přihlásí.Když sleduju zvířat tohoto druhu na netu zjišťuju,že se jedinci červeně zbarvený vyskytují snad ve všech poddruzích.Bylo by určitě zajímavé pokusit se podchytit tuto línii u všech poddruhů jednotlivě.Nerad bych tedy aby u těchto zvířat to došlo tak daleko jako u korálovek nebo guttat.Mám zájem o udržení čistě přírodních forem i když vím že u zmíněných druhů užovek to taky asi takhle začalo.

2.2.2006 12:49

kladno napsal(a):
Budu rád když se mi chovatelé kteří mají takto vyjímečně zbarvená zvířata
přihlásí.Když sleduju zvířat tohoto druhu na netu zjišťuju,že se jedinci červeně zbarvený vyskytují snad ve všech poddruzích.Bylo by určitě zajímavé pokusit se podchytit tuto línii u všech poddruhů jednotlivě.Nerad bych tedy aby u těchto zvířat to došlo tak daleko jako u korálovek nebo guttat.Mám zájem o udržení čistě přírodních forem i když vím že u zmíněných druhů užovek to taky asi takhle začalo.

Zmieňované hady síce nechovám ale zaujala ma tá myšlienka podchytiť určitú farbu alebo vlastosť rovnako disponovanými jedincami z iných chovov. U viacerých zvierat sa vyskytuje farebná variabilita a vytvorenie určitých línií može byť prospešné, ale treba na to dostatok chovných zvierat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík