Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2008 00:24

Poslední dobou se množí případy, že mladý samec přestane z ničeho nic pářit, přesto že předtám minimálně jendou perfektně pářil. Vystřídal jsem již takto asi 6 samců a stále s tím mám problém. Nevíte někdo kde je chyba??

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2008 10:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

python007 napsal(a):
Poslední dobou se množí případy, že mladý samec přestane z ničeho nic pářit, přesto že předtám minimálně jendou perfektně pářil. Vystřídal jsem již takto asi 6 samců a stále s tím mám problém. Nevíte někdo kde je chyba??

Chyba je v tom,že samice nejsou připravené k páření.S podobnými případy jsem se u kolegů setkával v devadesátých letech-nakupovali nové a nové samce a zase je prodávali v domnění,že chyba je v samcích.Problém dnešní doby je fakt,že už mnoho chovatelů se naučilo tyto chameleony rozmnožovat,ale nenaučili se jim vytvořit podmínky které potřebují.Například v jejich domovině dochází k jedné,max. ke dvěma snůškám v roce.Rozmnožování probíhá v krátkém vlhkém období a poté následuje dlouhé období sucha a hladu.Naši chovatelé (někteří bohužel pro vidinu peněz) cpou samice neustále potravou a nechají je pářit tak dlouho dokud neuhynou(i 5 snůšek do roka),nebo dokud u nich nedojde k poruše reprodukce.Vám mohu jen doporučit krmit samice velmi střídmě,chovat je v suchém,dobře ventilovaném teráriu s kvalitním zdrojem světla a tepla.Až si"odpočinou"můžete začít mírně rosit a více krmit-pak samice během několika dnů,max.týdnů jsou plně připravené k páření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík