Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2008 23:36

Ahoj... Po reorganizaci chovu sklípkanů mi tu zbylo větší terárium a chtěla bych si pořídit nějakého toho ještěra Bohužel se v nich vůbec nevyznám a i když už jsem si nějaké adepty našla, stejně se zeptám... Které druhy by mohly obývat terárium o rozměrech 52x32, v30? Chtěla bych alespoň jeden pár a něco nenáročného, vhodného pro začátečníka... Díky za tipy....

10.4.2008 23:58

albona napsal(a):
Ahoj... Po reorganizaci chovu sklípkanů mi tu zbylo větší terárium a chtěla bych si pořídit nějakého toho ještěra Bohužel se v nich vůbec nevyznám a i když už jsem si nějaké adepty našla, stejně se zeptám... Které druhy by mohly obývat terárium o rozměrech 52x32, v30? Chtěla bych alespoň jeden pár a něco nenáročného, vhodného pro začátečníka... Díky za tipy....

ještě jsem zapomněla, pokoj vytápím na 24°C....

11.4.2008 19:45

albona napsal(a):
ještě jsem zapomněla, pokoj vytápím na 24°C....

... jedním z nejdostupnějších a "nenaročných"jsou např. gekončíci Eublepharus, terko by mohlo stačit, zvláště na mladé kusy, jinak je lépe je chovat ve větší skupině, ale to by si pak zasloužili terárium větší, na páreček by mohlo do začátku stačit.Jinak je spousta jiných malých gekonů, ale to by Ti mohl poradit někdo,kdo dělá ještěry?Taky menší druh leguanků např. Sceloporus nebo Leiocephalus, ale ti jsou již trochu náročnější . I když své nároky má každé zvíře. Proto ta nenáročnost v závorce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík