Pozor-rodí se Bothriechis schlegeli!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2008 14:29

milos kubena napsal(a):
něco se děje u kloaky

A je to malej šlegelák.

5.5.2008 14:30

milos kubena napsal(a):
A je to malej šlegelák.

Šup a je venku z obalu.

5.5.2008 14:32

milos kubena napsal(a):
Šup a je venku z obalu.

Jde se do světa.

5.5.2008 14:35

milos kubena napsal(a):
Jde se do světa.

To je nějakej divnej prales, jestli já nejsem v teráriu. Voskovka přece u nás neroste.

5.5.2008 14:41

milos kubena napsal(a):
To je nějakej divnej prales, jestli já nejsem v teráriu. Voskovka přece u nás neroste.

Jsem takhle mrňavej.

5.5.2008 15:30

milos kubena napsal(a):
Jsem takhle mrňavej.

Jů no to je paráda, naprosto sdílím nadšení s tebou a gratuluju :-) To je nádhera.
Taky čekám, že mě to brzy postihne. Tady posílám foto mého vypasence - Bothriechis aurifer. Jo prosím tě napiš, jak ty mláďata žerou a čím je krmíš. Měl jsem dvě mláďata B.bicolor, bohužel jsem je neukrmil a chcípla, mám z toho strašnej vítr. Když ty prcky vezmu do ruky a chci je krmit uměle, mám strach, že jim rozmačkám hlavu, jsou fakt moc křehký a tenký jak tkanička.

5.5.2008 15:36

© acanthos napsal(a):
Jů no to je paráda, naprosto sdílím nadšení s tebou a gratuluju :-) To je nádhera.
Taky čekám, že mě to brzy postihne. Tady posílám foto mého vypasence - Bothriechis aurifer. Jo prosím tě napiš, jak ty mláďata žerou a čím je krmíš. Měl jsem dvě mláďata B.bicolor, bohužel jsem je neukrmil a chcípla, mám z toho strašnej vítr. Když ty prcky vezmu do ruky a chci je krmit uměle, mám strach, že jim rozmačkám hlavu, jsou fakt moc křehký a tenký jak tkanička.

aurifer 2

5.5.2008 16:38

© acanthos napsal(a):
aurifer 2

Jo aurifer, a ještě s pěknou kresbou, to je něco. Asi jeden z nejhezčích stromových křovinářů. To jsi v očekávání s nimi ? Myslím, že mají méně mláďat a jsou větší - to soudím podle vyobrazení ze známé brožůry o waglerákovi a šlegelákovi, kde jsou
přidaní i příbuzné druhy obou. To máš asi z Haamu, ne?
S odchovem šlegeláků bojuju už deset let, každý rok mám kolem 30 mláďat a když je dostanu do rurhého svlékání tak začnou úplně stejně haprovat. Slinění, pomlaskávání, zvihání hlavy ke hvězdám, ač žerou tak nerostou a mají nápadně hrubou kůži a poruchu svlékání. Je to chron. infekce tlamy pseudomonadou.
Měl jsem řadu teorií, které se ukázaly falešnými cestami.Současná teorie-nesnáší zapaření, vlhký stojatý vzduch, nutné horní větrání asi skoro celým stropem. terárium spíše větší, aby nevznikala prádelna.
Držet spíše nasucho, jen hlídat svlékání a při tom vlhčit.Katastrofa je, když se nesvlékne. Ventilátor v místnosti nebo PC ventilátor do terária na časové hodiny. Krmení v současnosti se mi osvědčilo kuřecí srdce, dá se dobře nastříhat na pevné úzké proužky, namáčim je do vitaminů či drcených skořápek jedním koncem. Dobře po nich rostou.

5.5.2008 21:53

milos kubena napsal(a):
něco se děje u kloaky

Zdravim Vas,
Ako velku samicu ste pripustali prvy krat?

6.5.2008 07:29

bothrops77 napsal(a):
Zdravim Vas,
Ako velku samicu ste pripustali prvy krat?

Chovám odjaktěživa samce a samice dohromady. Rostou spolu.Až usoudí, že se budou pářit, tak se spáří. Mají pářící období. Velikost samice odhaduji na 50cm.

20.5.2008 20:37

milos kubena napsal(a):
Chovám odjaktěživa samce a samice dohromady. Rostou spolu.Až usoudí, že se budou pářit, tak se spáří. Mají pářící období. Velikost samice odhaduji na 50cm.

Trošku prispejem, moja samica. Samca mám hnedo sivého.Fotky nemaju najlepšiu kvalitu ale bola veľmi pohyblivá.

20.5.2008 20:40

milos kubena napsal(a):

este jedna

Přidejte reakci

Přidat smajlík