Potreboval bych poradit od zkuseneho chovatele. Mám problém s líhnutím vajec ackoliv jich je mnoho a dokonce jsou oplodnená ale asi tak 1-2 tydny pred vylihnutim se vejce zkazi. Po otevreni je uvnitř krasne vyvinuty jester ale bohuzel mrtvy. Potreboval bych vedet v cem je problem a jak se da vyresit. diky Za odpoved. S pozdravem Josef Beneš.
poradnic
napsal(a):
Potreboval bych poradit od zkuseneho chovatele. Mám problém s líhnutím vajec ackoliv jich je mnoho a dokonce jsou oplodnená ale asi tak 1-2 tydny pred vylihnutim se vejce zkazi. Po otevreni je uvnitř krasne vyvinuty jester ale bohuzel mrtvy. Potreboval bych vedet v cem je problem a jak se da vyresit. diky Za odpoved. S pozdravem Josef Beneš.
Ahoj.Přesně stejný problém jsem řešil taky.Odešlo mi snad 10 vajec než jsem přišel na to, že je to pravděpodobně malou vlhkostí substrátu.Vejce jsem inkuboval v krabičce na vrstvě rašeliny (tak 2-3cm) v teráriu.Po zvýšení vlhkosti rašeliny natolik, že byla tak mokrá, až jsem se skoro bál, že se ty zárodky ve vejcích utopí bylo všechno v pořádku.Od té doby se mi vylíhla všechna mláďata bez problémů.Chce to tu rašelinu namočit asi tak aby byla úplně mokrá, ale netvořily se na ní žádné loužičky.Vejce vkládám do důlku v rašelině tak, že nad povrchem je cca jedna polovina.Netvrdím, že u tebe to bude určitě tím, ale je to moje zkušenost.Zkus to a dej vědět jak jsi dopadl.když tak moje icq 199111287