Hezký večer, pomůže mi prosím někdo určit hada? Je to mládě, asi 15cm dlouhé, barva těla šedá, břicho hnědočervené, hlavičku má trojúhelníkovou, zorničky kulaté, přidávám foto, kvalita nic moc. Díky všem...
omsa
napsal(a):
Hezký večer, pomůže mi prosím někdo určit hada? Je to mládě, asi 15cm dlouhé, barva těla šedá, břicho hnědočervené, hlavičku má trojúhelníkovou, zorničky kulaté, přidávám foto, kvalita nic moc. Díky všem...
hlavička
omsa
napsal(a):
břicho
cislo.5

XXX.XXX.99.172
omsa
napsal(a):
břicho
To jste ji někde ulovili? Je to Coronella austriaca.
omsa
napsal(a):
Díky za odpověď . Našli jsme ji na chodníku ve městě a teď řešíme co s ní, jestli ji pustit ven, nebo si ji nechat přes zimu - nevíme jestli je schopná přežít zimu venku.
Pokud se vyznáte v hadech prosíme o radu
vypustťe ji, poradí si. Navíc zima je daleko a není to ježek
cislo.5

XXX.XXX.99.172
omsa
napsal(a):
Díky za odpověď . Našli jsme ji na chodníku ve městě a teď řešíme co s ní, jestli ji pustit ven, nebo si ji nechat přes zimu - nevíme jestli je schopná přežít zimu venku.
Pokud se vyznáte v hadech prosíme o radu
Jak říká Karel, pusťte ji někde poblíž. Určitě tam bude nějaká sušší křovinatá stráň, nebo podobný biotop. Ještě má dost času na zazimování.
cislo.5
napsal(a):
Jak říká Karel, pusťte ji někde poblíž. Určitě tam bude nějaká sušší křovinatá stráň, nebo podobný biotop. Ještě má dost času na zazimování.
Díky za radu. Je fakt, že když je v září 30 stupňů, tak možná žádná zima ani nebude. Vhodných míst máme v okolí bydliště celkem dost, tak tam jí snad bude líp, než v malém terárku, v kterém jsme jí poskytli azyl na jednu noc.
cislo.5

XXX.XXX.99.172
omsa
napsal(a):
Díky za radu. Je fakt, že když je v září 30 stupňů, tak možná žádná zima ani nebude. Vhodných míst máme v okolí bydliště celkem dost, tak tam jí snad bude líp, než v malém terárku, v kterém jsme jí poskytli azyl na jednu noc.
Udělali jste dobře, na tom chodníku by ji někdo třeba s chutí rozšlápl. Vypusťte ji na bezpečném místě.
cislo.5
napsal(a):
Udělali jste dobře, na tom chodníku by ji někdo třeba s chutí rozšlápl. Vypusťte ji na bezpečném místě.
To byl jeden z důvodů, proč jsem ji odlovila (na ruce gumovou rukavici a kbelík, stylem, hade, vlez do toho kbelík ;o)). Nevěděli jsme, co je za druh a vím, že ob dvě ulice pán chová hady, tak sem si říkala, jestli se nějaký nevydal na procházku. Včera jsme ji vypustili, vypadala spokojeně a kdybych nevěděla, kam se mám dívat, tak bych si jí fakt nevšimla. Každopádně nás inspirovala k dlouho odkládanému pořízení hada, když už sem si dala práci s tím terárkem (sem doufala, že to bude nějaký had, který u nás nežije a že si ho nechám). Ještě jednou díky za určení a za rady....