Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2008 21:33
omsa

XXX.XXX.167.175

Hezký večer, pomůže mi prosím někdo určit hada? Je to mládě, asi 15cm dlouhé, barva těla šedá, břicho hnědočervené, hlavičku má trojúhelníkovou, zorničky kulaté, přidávám foto, kvalita nic moc. Díky všem...

6.9.2008 21:35
omsa

XXX.XXX.167.175

omsa napsal(a):
Hezký večer, pomůže mi prosím někdo určit hada? Je to mládě, asi 15cm dlouhé, barva těla šedá, břicho hnědočervené, hlavičku má trojúhelníkovou, zorničky kulaté, přidávám foto, kvalita nic moc. Díky všem...

hlavička

6.9.2008 21:37
omsa

XXX.XXX.167.175

omsa napsal(a):

břicho

cislo.5

6.9.2008 21:51
cislo.5

XXX.XXX.99.172

omsa napsal(a):
břicho

To jste ji někde ulovili? Je to Coronella austriaca.

6.9.2008 22:01
omsa

XXX.XXX.167.175

cislo.5 napsal(a):
To jste ji někde ulovili? Je to Coronella austriaca.

Díky za odpověď . Našli jsme ji na chodníku ve městě a teď řešíme co s ní, jestli ji pustit ven, nebo si ji nechat přes zimu - nevíme jestli je schopná přežít zimu venku.
Pokud se vyznáte v hadech prosíme o radu

6.9.2008 22:29
emerald

XXX.XXX.34.243

omsa napsal(a):
Díky za odpověď . Našli jsme ji na chodníku ve městě a teď řešíme co s ní, jestli ji pustit ven, nebo si ji nechat přes zimu - nevíme jestli je schopná přežít zimu venku.

vypustťe ji, poradí si. Navíc zima je daleko a není to ježek

cislo.5

7.9.2008 07:44
cislo.5

XXX.XXX.99.172

omsa napsal(a):

Jak říká Karel, pusťte ji někde poblíž. Určitě tam bude nějaká sušší křovinatá stráň, nebo podobný biotop. Ještě má dost času na zazimování.

7.9.2008 12:12
omsa

XXX.XXX.159.80

cislo.5 napsal(a):
Jak říká Karel, pusťte ji někde poblíž. Určitě tam bude nějaká sušší křovinatá stráň, nebo podobný biotop. Ještě má dost času na zazimování.

Díky za radu. Je fakt, že když je v září 30 stupňů, tak možná žádná zima ani nebude. Vhodných míst máme v okolí bydliště celkem dost, tak tam jí snad bude líp, než v malém terárku, v kterém jsme jí poskytli azyl na jednu noc.

cislo.5

7.9.2008 22:40
cislo.5

XXX.XXX.99.172

omsa napsal(a):
Díky za radu. Je fakt, že když je v září 30 stupňů, tak možná žádná zima ani nebude. Vhodných míst máme v okolí bydliště celkem dost, tak tam jí snad bude líp, než v malém terárku, v kterém jsme jí poskytli azyl na jednu noc.

Udělali jste dobře, na tom chodníku by ji někdo třeba s chutí rozšlápl. Vypusťte ji na bezpečném místě.

8.9.2008 13:41
omsa

XXX.XXX.200.109

cislo.5 napsal(a):
Udělali jste dobře, na tom chodníku by ji někdo třeba s chutí rozšlápl. Vypusťte ji na bezpečném místě.

To byl jeden z důvodů, proč jsem ji odlovila (na ruce gumovou rukavici a kbelík, stylem, hade, vlez do toho kbelík ;o)). Nevěděli jsme, co je za druh a vím, že ob dvě ulice pán chová hady, tak sem si říkala, jestli se nějaký nevydal na procházku. Včera jsme ji vypustili, vypadala spokojeně a kdybych nevěděla, kam se mám dívat, tak bych si jí fakt nevšimla. Každopádně nás inspirovala k dlouho odkládanému pořízení hada, když už sem si dala práci s tím terárkem (sem doufala, že to bude nějaký had, který u nás nežije a že si ho nechám). Ještě jednou díky za určení a za rady....

Přidejte reakci

Přidat smajlík