Osvětlení terária - klapavky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2008 10:01

Ahoj,
nechám si dělat terárium pro Sternotherus Odoratus o rozměrech 92x50x45cm. Dle mého zjištění by mělo postačovat, když jim tam dáme klasickou žárovku (kvůli teplu) v kombinaci s UV zářivkou Repti Glo 2.0, popř. jsem ještě koukal na Narva Reptilight.
Chtěl bych od někoho radu jestli mi toto osvětlsení bude stačit k tomu, aby se dam želvám dařilo, popř. poradit jaká UV zářivka je do terária pro želvy ideální.
Předem díky za rady.
Michal

9.9.2008 18:32
krokodyl

XXX.XXX.107.2

michaldidi napsal(a):
Ahoj,
nechám si dělat terárium pro Sternotherus Odoratus o rozměrech 92x50x45cm. Dle mého zjištění by mělo postačovat, když jim tam dáme klasickou žárovku (kvůli teplu) v kombinaci s UV zářivkou Repti Glo 2.0, popř. jsem ještě koukal na Narva Reptilight.
Chtěl bych od někoho radu jestli mi toto osvětlsení bude stačit k tomu, aby se dam želvám dařilo, popř. poradit jaká UV zářivka je do terária pro želvy ideální.
Předem díky za rady.
Michal

Určitě spíš Narvu, lineární zářivka je stejně prakticky jako zdroj UV B bezcenná. Raději bych použil na jedno místo nasměrovaný kompakt (např. Lucky reptile, 23 w) a kvůli teplu na stejné místo nasměrovat bodovou žárovku (stačí 25 nebo 40 W). Pro dosvětlení zbytku terária může klidně být normální bílá zářivka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík