Leguán zelený - prosím o radu!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2008 16:14
trinetri

XXX.XXX.32.71

Dobrý den.

Mám leguána zelenýho, je mu kolem osmi až devíti let. Poslední dny je ale úplně mimo.. jen polehává na těch
nejstudenějších místech v teráriu a vyhřívání se vyhýbá jak to jen jde! V jídle se jen tak povrtá,
něco málo i v tom poloztuhlým stavu sní, ale opravdu jen velmi málo. Při pohybu mi přijde, jako by
ztrácel stabilitu, chodí tak zvláštně vratkavě a drží se hlavně na zemi. Taky mění povahu a všeho se
dost děsí! Vždycky byl dost společenskej, přítulnej, zatímco teď je agresivní na cokoli!
Po fyzický stránce vypadá zdravě, jen trochu pohubnul, ale psychicky je absolutní opak než býval!
Prosím poraďte někdo, pokud víte, co by to mohlo znamenat!! DÍKY t.

30.12.2008 00:05
pako

XXX.XXX.79.90

trinetri napsal(a):
Dobrý den.

Mám leguána zelenýho, je mu kolem osmi až devíti let. Poslední dny je ale úplně mimo.. jen polehává na těch
nejstudenějších místech v teráriu a vyhřívání se vyhýbá jak to jen jde! V jídle se jen tak povrtá,
něco málo i v tom poloztuhlým stavu sní, ale opravdu jen velmi málo. Při pohybu mi přijde, jako by
ztrácel stabilitu, chodí tak zvláštně vratkavě a drží se hlavně na zemi. Taky mění povahu a všeho se
dost děsí! Vždycky byl dost společenskej, přítulnej, zatímco teď je agresivní na cokoli!
Po fyzický stránce vypadá zdravě, jen trochu pohubnul, ale psychicky je absolutní opak než býval!
Prosím poraďte někdo, pokud víte, co by to mohlo znamenat!! DÍKY t.

Vše, co píšeš o chování tvého leguána jsou nespecifické příznaky onemocnění , které má patrně závažnější příčinu. V tom věku se často vyskytují metabolická onemocnění vyplývající z nevhodných podmínek chovu a to nemyslím , že se o něj špatně staráš, může to být právě naopak ,které negativně ovlivňijí vnitřní orgány , vedou k chronickemu onemocnění ledvin, jater i soustavy oběhové . Některé metabolity vznikající při látkové přeměně potom působí v organizmu toxicky a vedou k podobným příznakům jak uvádíš. Chlazení může vyvolávat i zánět v tělní dutině. Nezbytná je návštěva veterináře , který určí další směr vyšetření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík