Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2009 18:17
felzumik

XXX.XXX.215.246

Dobrý den, když jsem se ve čtvrtek vrátila ze silvestrovského hýření, našla jsem svého felsumího samečka ve špatném stavu. Teda chová se normálně, žere atd, ale vypadalo to, že má zraněný prst na pravé zadní noze. Byl celý červený a tekl z něj hnis nebo co. Vyfotila jsem to, ale pak jsem musela hned na chatu. Dnes jsem se vrátila a stav celé nohy se zhoršil. Jeden prst úplně chybí a všechny ostatní vypadají jako ten jeden na začátku. Není to žádný beránek, takže pochybuju, že by mu to mohla udělat jeho partnerka a cvrčky v teráriu nenechávám, krmím je pinzetou, zvlášť když nejsem doma, aby nemohli felsumám ublížit. Takže to asi bude nějaká infekce nebo plíseň...? Poradíte? Stejně se to asi bez návštěvy veterináře neobejde, ale abych věděla, na co se připravit...=( Díky předem

4.1.2009 18:18
felzumik

XXX.XXX.215.246

felzumik napsal(a):
Dobrý den, když jsem se ve čtvrtek vrátila ze silvestrovského hýření, našla jsem svého felsumího samečka ve špatném stavu. Teda chová se normálně, žere atd, ale vypadalo to, že má zraněný prst na pravé zadní noze. Byl celý červený a tekl z něj hnis nebo co. Vyfotila jsem to, ale pak jsem musela hned na chatu. Dnes jsem se vrátila a stav celé nohy se zhoršil. Jeden prst úplně chybí a všechny ostatní vypadají jako ten jeden na začátku. Není to žádný beránek, takže pochybuju, že by mu to mohla udělat jeho partnerka a cvrčky v teráriu nenechávám, krmím je pinzetou, zvlášť když nejsem doma, aby nemohli felsumám ublížit. Takže to asi bude nějaká infekce nebo plíseň...? Poradíte? Stejně se to asi bez návštěvy veterináře neobejde, ale abych věděla, na co se připravit...=( Díky předem

První foto je z 1.1., tohle je ze dneška...4.1.

6.1.2009 12:33
michel

XXX.XXX.4.163

felzumik napsal(a):

Nevím sice z čeho by to mohlo být ale urychleně bych šla k veta. jestli to pokračuje a nelepší se to. jednou se mi stalo neco podobného a ještěrce jsme musili vzít kus nožičky. Přeji hodně štěstí

6.1.2009 19:18
dedula

XXX.XXX.100.105

felzumik napsal(a):

Ahoj, zkusil bych to potřít jodem, nebo nějakým jiným dezinfekčním roztokem. Třeba to buď zastaví, nebo alespoň zpomalí ten zánět. Na nic jiného bych to neviděl, nežli na nějaký hnilobný zánět.

7.1.2009 13:40
renys

XXX.XXX.165.54

felzumik napsal(a):

Bohužel nedokáži poradit, spíše se připojuji k otázce. Mám skoro 5 let samce phelsumy mad. a v posledním týdnu má problémy s prstíky - když leze po skle zadní nohy mu jakoby podkluzují. Vitamíny dávám na cvrčky stále stejně jako vždy dříve. Svlékal se po Vánocích, takže před svlekem taky není. Po heřmánkové lázni jem se mu pokusila odstranit zbytky staré kůže, která nebyla asi na 3 prstících dostatečně svlečená, ale nezdá se, že by to pomohlo. Máte někdo zkušenost s podobnou situací? Jak dlouho mám čekat, zda se to samo neupraví nebo co bych mohla dále podniknout. Zatím žere sám, ale méně než dříve a řekla bych, že i méně pobíhá po teráriu. Mám obavu zda se nejedná o rachititidu - jak bych ji poznala a dá se takové zvíře vyléčit nebo jen "zakonzervovat" stávající stav, který už se nezlepší? Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík