Agama vousatá - páření

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2009 12:14
nikos

XXX.XXX.165.52

Zdravíčko, měl bych dotázek. Mám pár agam vousatých. Sameček vitální jak hrom, pořád toká, neustále doráží na samičku, kouše ji za krk a nejednou užbyli i spojeni. Chci se zeptat, jestli nejak nemuze samicku ustvat nebo tak neco. On ji to dela i trikrat denne kanec jeden a za jak dlouho eventuelne ocekavat, ze samicka teoreticky naklade vajicka? :-) muze mi nekdo poradit? moc dik. Je to muj prvni par, tak jsem zvedavy, jestli se mi podari taky nejaky ten odchov :-)diky. S pozdravem Nik.chlupino@centrum.cz

20.1.2009 23:18
lucifer

XXX.XXX.226.18

nikos napsal(a):
Zdravíčko, měl bych dotázek. Mám pár agam vousatých. Sameček vitální jak hrom, pořád toká, neustále doráží na samičku, kouše ji za krk a nejednou užbyli i spojeni. Chci se zeptat, jestli nejak nemuze samicku ustvat nebo tak neco. On ji to dela i trikrat denne kanec jeden a za jak dlouho eventuelne ocekavat, ze samicka teoreticky naklade vajicka? :-) muze mi nekdo poradit? moc dik. Je to muj prvni par, tak jsem zvedavy, jestli se mi podari taky nejaky ten odchov :-)diky. S pozdravem Nik.chlupino@centrum.cz

Ano, samci zvyknou byt az prilis aktivni, proto se doporucuje skupinka s 2-3 samickami a jednim samcem. Snuska - obvykle zhruba mesic po pareni, my ted mame v inkubatoru jednu cca. po 17 dnech, ale jeste nevim jestli je oplodnena. (pripadne jestli ne "zadrzenymi" spermiemi z pareni s jinym samcem z jara)

Přidejte reakci

Přidat smajlík