Zdravim,
ted sem byl ve zverimexu a chtel sem si pro hermanku koupit nejakou tu UV zarovku.. narazil sem na me sympaticky Repti Glo... 50W..
Ale nevim jakou... Meli ji tam v zelenym i v oranzovym baleni, ale se stejnym nazvem... Nikdo mi nebyl schopen vysvetlit rozdil, tak se ptam tady... doufam, ze mi pomuzete... jinak zatim svitim jen obyc zarovkou 60W
diky...
jungletekk
napsal(a):
Zdravim,
ted sem byl ve zverimexu a chtel sem si pro hermanku koupit nejakou tu UV zarovku.. narazil sem na me sympaticky Repti Glo... 50W..
Ale nevim jakou... Meli ji tam v zelenym i v oranzovym baleni, ale se stejnym nazvem... Nikdo mi nebyl schopen vysvetlit rozdil, tak se ptam tady... doufam, ze mi pomuzete... jinak zatim svitim jen obyc zarovkou 60W
diky...
Ahoj, zadna zarovka neemituje potrebne UVB zareni. Na to je potreba Zarivka ReptiGlo 8.0 (vymena co pul roku za novou) cca 500 Kc a nebo jeste lip vybojka cca 1800 Kc a vymena co 2-3 roky.
cijoml
napsal(a):
Ahoj, zadna zarovka neemituje potrebne UVB zareni. Na to je potreba Zarivka ReptiGlo 8.0 (vymena co pul roku za novou) cca 500 Kc a nebo jeste lip vybojka cca 1800 Kc a vymena co 2-3 roky.
no me tam prodavacka rekla, ze to vyzaruje UV... ale tak.. je to k necemu dobry? Za cca 130 Kc doufam, ze to k necemu bude, kdyz to koupim... jestli je to k necemu dobry, tak mi pls napis, jako z tech dvou koupit...
cijoml
napsal(a):
Tahle ZAROVKA vyzaruje jen UVA zareni, ktere je zelve k nicemu. Kup ZARIVKU Reptiglo 8.0 nebo Vybojku Zoomed 100Watt. Kdyz to bude mit cenu pod nejakych 460 Kc, tak to NEMA UVB zareni.
takže...(řeč je o zářivkách)
Repti Glo 2.0 obsahuje z celkového spektra produkujícího světla 2% UVB a 33% UVA - určena pro zvěř mírného pásu
Repti Glo 5.0 obsahuje 5% UVB a 33%UVA - určena pro zvířata pocházející z tropického pásu
Repti Glo 8.0 obsahuje 8% UVB - určena pro pouštní zvířata
žárovky Repti Glo: 0% UVB, úplný nic UVA a vlastně jsou rády, že vůbec svítí. Vlastně většinou to vzdají po dvou týdnech, nebo po prvním rosení