Včera se mi vylíhlo takovéto deformované mládě.Po vylíhnutí žilo jen pár minut.Má dvě hlavy srostlé k sobě.
mana
napsal(a):
Včera se mi vylíhlo takovéto deformované mládě.Po vylíhnutí žilo jen pár minut.Má dvě hlavy srostlé k sobě.
Ještě jednou.
cajova_lienka

XXX.XXX.48.25
Zdravim, chcela by som poprosit o radu. mam chovny par ciliatov - samicka je okolo roka a samec je dospely - mali sme prvu znašku (3vajec) Dve mladata sa vyliahli. Dala som ich podla pokynov chovatela kazde zvlast (box 17x 10x10cm), rosila po troske 2x denne (na sklo a mikroorchideu a mimo mladata) a od 7 dňa davala obalovane mikrocvrcky (3-4denne). Prve mlada uhynulo nekde medzi 4-5 dnom a druhe mlada na 15deň. Ešte rano bolo aktivne, mala som pocit že aj žerie (cvrčky ubudali a často lovilo) vylučovalo podla bodiek na substrate. Zmenilo sfarbenie z hnedohrdzavej na farbu rodicov (hnedo zltu) za posledny tyzden (myslela som si že preto že žerie to iste už) a prišla som domov z roboty a ležalo rozcapnute na substrate bez znamok zivota. v čom mohol byť problem? je mi strašne luto že pošli dva životy a rada by som neopakovať chyby. dik za rady
Možná by bylo lepší vložit novou diskuzi a neresuscitovat starou, ale co už.
K dotazu: až za 7 dní dát poprvé potravu se mi zdá pozdě. Já dávám 3 den. Některá mláďata berou hned ten třetí, některá 4-5. Ale ten pátý už mi vždy, když koukám do záznamů, žrali všichni. Za další si myslím, že je lepší mláďata nějakou dobu chovat na ubrouskách místo substrátu. Obden měním. A při jaké teplotě jste je měla? Není třeba jim nijak přitápět. Stačí pokojovka, kor teď v létě. Co tam máte vlastně za substrát? A kytka živá? Doporučila bych raději jen umělé, než trochu povyrostou. Prostě co nejhygieničtější odchovna tím lépe. Přeji ať se příště daří lépe.