stoky
napsal(a):
chtel bych si vyrazit az bude pekne na fotolov ukoristit nejake ty fotky a pozorovat je v prirode
Kdyby ti nebylo líto cesty a pokud by sis chtěl udělat hezkou dovolenou, zajeď k nám na Šumavu a tady bys nafotil zmijí a jiných hadů, kolik bys jen chtěl.Na Prášilech a okolí se daji potkat skoro všude.A jak říkam nejen zmije.
stoky
napsal(a):
prosim kdo vi o nejakem vyskytu vipera berus na morave a slezku at sem prosim prispeje presnejsi lokalitu, dekuji mnohokrat
Vypadá to, že jsi na žádnou volně žijící ještě nenarazil,co? Nejlepší je obrnit se trpělivostí a trochou zdravého rozumu a najít si "svoji" lokalitu + pěkné fotky, to potěší dojnásobně
karlik
napsal(a):
Vypadá to, že jsi na žádnou volně žijící ještě nenarazil,co? Nejlepší je obrnit se trpělivostí a trochou zdravého rozumu a najít si "svoji" lokalitu + pěkné fotky, to potěší dojnásobně
Já se zmiji snažím najít už pár let a pořád neúspěšně. Slyšel jsem, že v okolí Brna by mohl být zajímavý Moravský kras. Jezdím tam na kole s foťákem každou chvíli (start v Brně na Hádech) a zmiji bych hrozně rád vyfotil. Ostatní plazy (a většinu obojživelníků) už ve sbírce mám, ale kde hledat zmiji netuším. Pokud by někdo poradil zajímavou lokalitu, budu potěšen.
cgc
napsal(a):
Já se zmiji snažím najít už pár let a pořád neúspěšně. Slyšel jsem, že v okolí Brna by mohl být zajímavý Moravský kras. Jezdím tam na kole s foťákem každou chvíli (start v Brně na Hádech) a zmiji bych hrozně rád vyfotil. Ostatní plazy (a většinu obojživelníků) už ve sbírce mám, ale kde hledat zmiji netuším. Pokud by někdo poradil zajímavou lokalitu, budu potěšen.
no jo vono je to pekna drbacka proto se prave ptam kde se vyskytuje hojne ;)
stoky
napsal(a):
no jo vono je to pekna drbacka proto se prave ptam kde se vyskytuje hojne ;)
,,,dobry vecer pratele,,,osobne mam nekolik lokalit,kam se kazdy rok vracim,obcas se u me stavi znami ze zahranici/terariste/,kteri chteji
videt berusku v terenu,,drtiva vetsina mych lokalit je v okoli Lipna a
nej,nej,kde zmijku objevim v kazdem rocnim obdobi je,,,,???
Novohradske Hory,,okoli statni hranice s Rakouskem,dnes jsem tam
videl vice jak30 kousku,vcetne hezky cervene obri samice,,,jinak mohu
doporucit i nadjezd nad hlavni silnici u Sevetina na Ceskobudejovicku,,
staci se tam ted jit vycurat,,je to hned vedle odpocivadla atd,,atd...
blaberus
napsal(a):
,,,dobry vecer pratele,,,osobne mam nekolik lokalit,kam se kazdy rok vracim,obcas se u me stavi znami ze zahranici/terariste/,kteri chteji
videt berusku v terenu,,drtiva vetsina mych lokalit je v okoli Lipna a
nej,nej,kde zmijku objevim v kazdem rocnim obdobi je,,,,???
Novohradske Hory,,okoli statni hranice s Rakouskem,dnes jsem tam
videl vice jak30 kousku,vcetne hezky cervene obri samice,,,jinak mohu
doporucit i nadjezd nad hlavni silnici u Sevetina na Ceskobudejovicku,,
staci se tam ted jit vycurat,,je to hned vedle odpocivadla atd,,atd...
NA slovensku viem o dvoch lokalitah, jedna z nich je uplne banalna - Vysoke tatry (3-4 roky dozadu som jednu odfotil na Solisku) a druha je na vychodnom Slovensku, nedaleko obce Lacnov sa nachadza takzvany Lacnovsky kanon, tam, pokial viem vretenice ziju v hojnom pocte.
Grejty
cgc
napsal(a):
Zdravim, s tim okolim Brna to neni tak jednoduche. Urcite jsou zaznamay z Krasu, ale cekal bych ji spi v chladnejsich castech, treba v okoli Adamova (jen typ). Na Hadech 100% ne, to je moc teple (ale je tam fura daslich zajimavych veci). Myslim, ze nejblizsi oblast relativne stabilniho vyskytu je v okoli Darka. Jinak na horach vicemene vsude, ja jich kazdorocne nekolik vidim na Doupovksych horach a v okoli KV. VH