Lampropeltis triangulum campbelli

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2006 13:13

Dobrý den ,
byl jsem se u jednoho chovatele podivat/informovat na chov koralovek (uvazuji jen o jedne Lampropeltis triangulum campbelli - jsem spise orientovan na bezobratle ) . Chovna nadrz byla pro 1,2 a o velikosti zhruba 70x35x45 .
Zapomnel jsem se ale zeptat jak velkou nadrz budu potrebovat pro jedno zvire .
40x30x35 je v pohode ? mensi , vetsi ?
Diky za odpovedi ...

20.4.2006 14:07

solidus napsal(a):
Dobrý den ,
byl jsem se u jednoho chovatele podivat/informovat na chov koralovek (uvazuji jen o jedne Lampropeltis triangulum campbelli - jsem spise orientovan na bezobratle ) . Chovna nadrz byla pro 1,2 a o velikosti zhruba 70x35x45 .
Zapomnel jsem se ale zeptat jak velkou nadrz budu potrebovat pro jedno zvire .
40x30x35 je v pohode ? mensi , vetsi ?
Diky za odpovedi ...

Zdravím.
Tvoje nádrž pro 1,2 se mi zdá dost malá. Především proto, že tam bude obtížné vybudovat dostatek úkrytů. Dokud budou mít do cca 60 cm, tak snad. Co se týká 40x30x35 pro jednu, literatura uvádí tyty rozměry jako minimální. Já bych volila větší. Záleží taky na tom, jestli je občas necháte "proběhnout"

20.4.2006 16:32

ewzenie napsal(a):
Zdravím.
Tvoje nádrž pro 1,2 se mi zdá dost malá. Především proto, že tam bude obtížné vybudovat dostatek úkrytů. Dokud budou mít do cca 60 cm, tak snad. Co se týká 40x30x35 pro jednu, literatura uvádí tyty rozměry jako minimální. Já bych volila větší. Záleží taky na tom, jestli je občas necháte "proběhnout"

Ta nadrz pro 1,2 nebyla moje :o) ale na jeji "vhodne" velikosti to nic nemeni . Jinak diky za odpoved .
Jak velke terarium bys mi teda doporucila pro 0,0,1 ? rekneme 50x35x35 ?
Jinak zminene rozmery pro 1,2 jsem nasel dokonce i na www.koralovky.kvalitne.cz , ten web na me pusobi docela profesionalne (tedy autor)

21.4.2006 12:13

solidus napsal(a):
Ta nadrz pro 1,2 nebyla moje :o) ale na jeji "vhodne" velikosti to nic nemeni . Jinak diky za odpoved .
Jak velke terarium bys mi teda doporucila pro 0,0,1 ? rekneme 50x35x35 ?
Jinak zminene rozmery pro 1,2 jsem nasel dokonce i na www.koralovky.kvalitne.cz , ten web na me pusobi docela profesionalne (tedy autor)

50x35x35 se mi pro jednu zdá docela vpoho. Já mám pro nový přírustek L. mexicana připravené cca 90x50x40, ale časem jí chci pořídit partnera. Zdá se (hlavně podle zkušeností ostatních a zkušenějších), že víc než velikost je důležitý teplotní gradient a úkryty.
Co se týká té trojice, já jsem tím myslela, že bych volila větší, je to jen můj názor. Víťa Machač je samozřejmě machr, o tom není pochyb.
Stejně mám pocit, že každý chovatel na to časem příjde sám citem.
Měj se a hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík