Ahoj chci si časem pořídít pár korálovek. Přemýšlel jsem i nad užovkou červenou, ale nejsem si jistej jestli by velikost terária stačila. Bydlím v paneláku takže se nemůžu moc roztahovat. Zajímalo by mě jestli rozměry terária 100*50*43cm (š*h*v) budou pro dvě korálovky dostačovat. 2. Máte nějaké zkušenosti s veterináři, kteří ordinujou v Plzni a ošetřujou hady? 3. Co říkáte na mnou navržené terárium nějaký připomínky a rady zkušenějších chovatelů co by se dalo vylepšit, změnit atd? Díky Honza
jencus
napsal(a):
Ahoj chci si časem pořídít pár korálovek. Přemýšlel jsem i nad užovkou červenou, ale nejsem si jistej jestli by velikost terária stačila. Bydlím v paneláku takže se nemůžu moc roztahovat. Zajímalo by mě jestli rozměry terária 100*50*43cm (š*h*v) budou pro dvě korálovky dostačovat. 2. Máte nějaké zkušenosti s veterináři, kteří ordinujou v Plzni a ošetřujou hady? 3. Co říkáte na mnou navržené terárium nějaký připomínky a rady zkušenějších chovatelů co by se dalo vylepšit, změnit atd? Díky Honza
Terárium je určitě velikostně dostačující, boční větrání dostatečně velké, ještě bych přidal nějaké větrání na strop nebo do zadní stěny nahoru (na druhou stranu než je to boční), ale i bez toho to bude větranější než většina "profi" terárií.
Z vlastní zkušenosti bych doporučil v případě šoupacích skel vyšší dolní sokl (8-10 cm) a i tak je kolejnička pořád plná substrátu (je vhodné nemít kolejničku úplně na doraz ke stěnám, ale tak, aby končily 3-5 mm od stěny, lépe se pak vymetá nebo vyfukuje substrát). Osobně upřednostňuji dvířka na pantech, odpadají problémy s posuvem skel v zadělaných kolejničkách (už ten zvuk bývá hrozný...).
Z plzeňských plazích veterinářů lze doporučit V. Honsu (Zodiak, Plzeň - Skvrňany), Z. Rampich (Třemošná), J. Pokorný (Starý Plzenec).