Zbyna
napsal(a):
Zdravím Vás, už dlouho se chystám vyrobit si inkubátor, návodů na internetu je hodně, ale já bych raději získal rady od více chovatelů kteří si inkubátor sami vyrobyli, (více hlav víc ví). Proto bych vás chtěl poprosit, zda by jsme se zde nemohly pokusit jeden teoreticky vyrobit. Děkuji Vám
Můj první byl ze starého akvárka, postaveného na výšku. Na dně topitko do akvária ve vodní lázni. Další pak ze staré ledničky, mražáčku a teď sem sehnal prosklený chlaďáček. Porsche mezi inkubátory. Vytápí ho topný kabel a hlídá upravený PT 21, kde se dá nastavit i noční pokles.
Uživatel s deaktivovaným účtem

k666
napsal(a):
Můj první byl ze starého akvárka, postaveného na výšku. Na dně topitko do akvária ve vodní lázni. Další pak ze staré ledničky, mražáčku a teď sem sehnal prosklený chlaďáček. Porsche mezi inkubátory. Vytápí ho topný kabel a hlídá upravený PT 21, kde se dá nastavit i noční pokles.
já jsem začínal s polystirenovým boxem do auta, kam jsem přímo nalil vodu a v ní topil akvarijním topítkem, sonda od termostau RT 2 byla v horní části nádrže. Těď mám vlastně to samé jen ve skleněném akváriu z 5-ti stran obloženém polystirenem, jen čelní a průduch jsou nezaizolovány, kvuli optické kontrole a ventilaci. Prostor mezi vodou a zbytkem nádrže je oddělený sítkem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
já jsem začínal s polystirenovým boxem do auta, kam jsem přímo nalil vodu a v ní topil akvarijním topítkem, sonda od termostau RT 2 byla v horní části nádrže. Těď mám vlastně to samé jen ve skleněném akváriu z 5-ti stran obloženém polystirenem, jen čelní a průduch jsou nezaizolovány, kvuli optické kontrole a ventilaci. Prostor mezi vodou a zbytkem nádrže je oddělený sítkem.
Na menší množství vajíček(40ks E.guttata) se mi osvědčilo 20l akvo,5cm vody,akvatopítko s termostatem,vlepená mížka(proti utopení),2krabičky s lignocelem zakrité děravými výčky,1teploměr.Zakryto šikmým sklem.Prostě stejný,jako je v encyklopedii teraristiky na str.191 pravej horní obrázek.Akorát s tím rozdílem,že sem ho začal dělat až když sem měl 25vajec v terárku,takže nevypadá tak profi.foto kompletu sem zrovna nenašel,tak aspoň vísledek líhnutí.
k666
napsal(a):
PT -21 , prosím přibliž nám tento termostat a prosím i o uvedení možnosti zakoupení.
díky za info . Milan
Zbyna
napsal(a):
Zdravím Vás, už dlouho se chystám vyrobit si inkubátor, návodů na internetu je hodně, ale já bych raději získal rady od více chovatelů kteří si inkubátor sami vyrobyli, (více hlav víc ví). Proto bych vás chtěl poprosit, zda by jsme se zde nemohly pokusit jeden teoreticky vyrobit. Děkuji Vám
mám inkubátor z mikrovlnky, topím žárovkou 40w a reguluji TR-2. Na dně mám misku s vodou, výška vodního sloupce 4-5 cm a celá miska je zakryta mřížkou , která má zahnuté okraje asi 5-6 cm. Na mřížku pokládám vejce (želvy) líhnu bez problémů.
můj kamarád má inkubátor ze starého terárka. tam má misku asi 12-15 cm hlubokou. V misce má písčitohlinitý substrát, který vždy před líhnutím "peče" - sterilizuje v troubě. Zvenčí misky má dvě žárovky "miňonky" 25w, které má umístěny vedle misky asi 3cm od horního okraje zvenčí a to protilehle proti sobě. Termostat má nějaký starší s teploměrem, který ale funguje. do misky má zasunutou trubičku do které jednou za týden nalévá vodu. Trubičku proto, aby voda stekla ke dnu substrátu. Při přirozeném odpařování prostupuje substrátem a zajišťuje přirozenou vlhkost. Před vložením vajec celý inkubátor zapne, aby se substrát zahřál na potřebnou teplotu a pak vloží vejce (želvy). Vejce zahrabává těsně pod povrch substrátu. Líhne též bez problémů. mě to docela zaujalo a tak bych rád tento způsob letos taky zkusil. Zdá se mi to hodně přirozené. Rád posoudím výhody a nevýhody obou systémů vedle sebe.
Milan
milan
napsal(a):
PT -21 , prosím přibliž nám tento termostat a prosím i o uvedení možnosti zakoupení.
díky za info . Milan
PT 21 je prostorový termostat pro všechny typy vytápění vč. klimatizace. Výhodou je nastavení hystereze od 0,1 do 1,5 stupňů. Dá se sehnat v každém H bachu atp. cena je od 800 kč výš. Při instalaci jde jen o "vytažení" měřícího čidla mimo krabičku do inkubátoru.
Zbyna
napsal(a):
Tady je foto pro inspiraci.Náklady:plastový box s víkem-Hypernova 120,-kč,akvarijní nerezové topítko 300W s externím čidlem a termostatem od20 do 34stpňů cca 600,.kč a kus umu