mikile
napsal(a):
Dobrý den,
mám doma dvě sedmiměsíční Agamy vousaté a jedna z nich se asi měsíc pořád zahrabává do písku. Vydrží tam klidně 4 dny.Může mi někdo prosím vysvětlit toto chování??
Tohle by mě taky zajímalo, moje agama dělá to samí. Jen se chci zeptat, mám ji nechat zahrabanou, nebo vidělávat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

mikile
napsal(a):
Prosím mohl by nám někdo na toto odpovědět?? Nevím jestli ji mám pořád vyndavat nebo ji tam mám nechat. Děkuji moc.
Nejprve musíte popsat podmínky v teráriu ( teplota,vlhkost,ventilace ),protože takhle Vám jen těžko někdo může radit. Dobré by bylo změřit teplotu písku v místě kde se zvířata zahrabávají. Osobně se mi podobná věc u agam rodu Pogona nestala,ale u jiných druhů ano.Problém byl v příliš nízké teplotě substrátu.Jeho teplota se v chladném koutu terária nedostala ani přes den nad 25 stupňů a to stačilo na to,aby teplomilná zvířata začala hibernovat.Pokud je to Váš problém, stačí pod vrstvu písku nainstalovat topnou desku ( pozor na prasknutí dna - nutno podložit izolací ) a pomocí termostatu udržovat teplotu v místě kde se zvířata zahrabávají cca.28 stupňů. V takových podmínkách by zvířata měla být aktivní celý den.