Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2006 10:11

Dobrý den,
mám doma dvě sedmiměsíční Agamy vousaté a jedna z nich se asi měsíc pořád zahrabává do písku. Vydrží tam klidně 4 dny.Může mi někdo prosím vysvětlit toto chování??

17.5.2006 06:49

mikile napsal(a):
Dobrý den,
mám doma dvě sedmiměsíční Agamy vousaté a jedna z nich se asi měsíc pořád zahrabává do písku. Vydrží tam klidně 4 dny.Může mi někdo prosím vysvětlit toto chování??

Tohle by mě taky zajímalo, moje agama dělá to samí. Jen se chci zeptat, mám ji nechat zahrabanou, nebo vidělávat?

27.5.2006 17:50

rysavy napsal(a):
Tohle by mě taky zajímalo, moje agama dělá to samí. Jen se chci zeptat, mám ji nechat zahrabanou, nebo vidělávat?

Prosím mohl by nám někdo na toto odpovědět?? Nevím jestli ji mám pořád vyndavat nebo ji tam mám nechat. Děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2006 18:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

mikile napsal(a):
Prosím mohl by nám někdo na toto odpovědět?? Nevím jestli ji mám pořád vyndavat nebo ji tam mám nechat. Děkuji moc.

Nejprve musíte popsat podmínky v teráriu ( teplota,vlhkost,ventilace ),protože takhle Vám jen těžko někdo může radit. Dobré by bylo změřit teplotu písku v místě kde se zvířata zahrabávají. Osobně se mi podobná věc u agam rodu Pogona nestala,ale u jiných druhů ano.Problém byl v příliš nízké teplotě substrátu.Jeho teplota se v chladném koutu terária nedostala ani přes den nad 25 stupňů a to stačilo na to,aby teplomilná zvířata začala hibernovat.Pokud je to Váš problém, stačí pod vrstvu písku nainstalovat topnou desku ( pozor na prasknutí dna - nutno podložit izolací ) a pomocí termostatu udržovat teplotu v místě kde se zvířata zahrabávají cca.28 stupňů. V takových podmínkách by zvířata měla být aktivní celý den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík