Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2005 12:55

Ahoj lidi, rozhodla jsem se udělat konec těm diskuzím o míře soli v sepiovce a zadala si udělat její chemický rozbor. O výsledcích vás budu pak informaovat, ale potřebuji malou pomoc: myslí se tou solí, která by měla být v sepiovce hodně/málo :-) a škodí želvám, NaCl, kuchyňská sůl, nebo škodí i jiné soli - obecně jako chemické názvosloví. Na to jsem těm chemikům nedokázala odpovědět, takže analýza bude jen na NaCl. Takže jestli je tu nějaký chemik zkřížený s biologem želvologem, prosím o pomoc.

15.6.2005 12:55

kh napsal(a):
Ahoj lidi, rozhodla jsem se udělat konec těm diskuzím o míře soli v sepiovce a zadala si udělat její chemický rozbor. O výsledcích vás budu pak informaovat, ale potřebuji malou pomoc: myslí se tou solí, která by měla být v sepiovce hodně/málo :-) a škodí želvám, NaCl, kuchyňská sůl, nebo škodí i jiné soli - obecně jako chemické názvosloví. Na to jsem těm chemikům nedokázala odpovědět, takže analýza bude jen na NaCl. Takže jestli je tu nějaký chemik zkřížený s biologem želvologem, prosím o pomoc.

Ahoj,
no ani ti stejně s celkové analýzi řeknou zastoupení aniontů a kationtů - tedy zvlášť, takže to bude vypadat podobně jako máš rozbor na minerálce.
Takže hodnata udávající chloridové ionty Cl- bude ze zastoupení NaCl ale cástecne i z KCl a MgCl2, další anionty bych očekával iodidové a bromidové taky nejaké sírany a uhličitany. Podle mě bude mít největší vypovídací hodnotu právě koncentrace sodíku Na+.
Já bych měl spíš otázku jinou: Až ti řeknou kolim tam sodiku je, podle čeho se stanoví jestli to je malo nebo moc?

Přidejte reakci

Přidat smajlík