laval
napsal(a):
Ahojte.
Poradí mi někdo co mám dělat, když užovka domácí nemůže snést vajíčka? Včera večer snesla 4 a od té doby je jí nedaří. Už je docela dost plná a mám pocit, že jí není nejlíp.
posílám foto
laval
napsal(a):
Ahojte.
Poradí mi někdo co mám dělat, když užovka domácí nemůže snést vajíčka? Včera večer snesla 4 a od té doby je jí nedaří. Už je docela dost plná a mám pocit, že jí není nejlíp.
ještě jednu
laval
napsal(a):
ještě jednu
zbal hada k veterináři
Nám se to stalo u užovky taky a dvakrát jí píchal ormony na vypuzení vajíček. Nakonec jí "operoval". Vytáhl vnitřek vajíček přes břišní stěnu injekcí a skořápky vymasíroval s kloaky. Vajíčka byla samozřejmě neoplodněná. Jinak by asi musel operovat. Ta "operace" byla 8 dní po vykladení prvního vejce. Ale laická rada, co my poradili jiní chovatelé (ale u nás to nepomohlo) - had do vlažné vody a opatrně vymasírovat první zablokované vajíčko. Nám to nepomohlo, třeba to půjde tobě. Mnoho štěstí
marcela
marci
napsal(a):
zbal hada k veterináři
Nám se to stalo u užovky taky a dvakrát jí píchal ormony na vypuzení vajíček. Nakonec jí "operoval". Vytáhl vnitřek vajíček přes břišní stěnu injekcí a skořápky vymasíroval s kloaky. Vajíčka byla samozřejmě neoplodněná. Jinak by asi musel operovat. Ta "operace" byla 8 dní po vykladení prvního vejce. Ale laická rada, co my poradili jiní chovatelé (ale u nás to nepomohlo) - had do vlažné vody a opatrně vymasírovat první zablokované vajíčko. Nám to nepomohlo, třeba to půjde tobě. Mnoho štěstí
marcela
zkusili jsme tvoji radu, která už přišla přes telefon od veterináře. Zatím to nepomohlo, zítra půjde k veterináři a uvidíme. Myslím, že vajíčka budou oplodněná. Ale to už je teď jedno. Díky!
marci
napsal(a):
zbal hada k veterináři
marcela
Ahoj. Nakonec jsem toho hada vzala k veterináři já, tatka nemohl. Dopadlo to tak, že jí udělali rentgen, zjistili že poslední vajíčko je otočené protože má nějak přetočený vejcovod a vajíčka , který byly u toho ocasu tři patra nad sebou nějak dostali ven. Ale ne přes tu břišní stěnu. Pak ju propláchli nějakým roztokem. Vet mi řekl, že v ní ty vajíčka už začali hnít. Chudina. Ted ji davají antibiotika a do konce týdne zůstala na veterině.
laval
napsal(a):
Jak už napsala dcera, o samičku jsem přišel. Prodám samečka nebo koupím samičku (viz inzerát).
Je to škoda,mě stalo něco podobného u samice B.constrictor,porodila 23mláďat a pak za nějakou dobu se na ní udělala boule a v Brně na klinice zjistili že je to zadržené vejce a museli jí operovat ,operace i další pozdější injekce atd.stáli okolo 7000,-.Zatím má místo operace ještě trochu oteklé a podle veterináře to splaskne.
dobras
napsal(a):
Je to škoda,mě stalo něco podobného u samice B.constrictor,porodila 23mláďat a pak za nějakou dobu se na ní udělala boule a v Brně na klinice zjistili že je to zadržené vejce a museli jí operovat ,operace i další pozdější injekce atd.stáli okolo 7000,-.Zatím má místo operace ještě trochu oteklé a podle veterináře to splaskne.
Také jsem byl v Brně na veterině, škoda, nedá se nic dělat.