Ahoj chovatelé, jsem tu nová a potřebuju poradit. Chtěla bych si pořídit hádě hroznýšovce duhovýho, prý je jako korálovka. Chtěla bych znát Váš názor jestli je dobrý do začátku. Dřív jsem samozřejmě žádné hady nechovala. Uvažovala jsem nedávno o hroznýši královském, ale vzhledem k jeho velikosti jsem si myslela že není vhodný úplně do začátku?? Vcelku hodně věcí jsem si už o něm i od Vás tu přečetla. Problém je že nemůžu najít nic na hroznýšovce duhový??
Když pominu, že se snažím překonat strachu z bolesti kousnutí hada... když už jsme u toho.. Mohlo by mi sem napsat pár chovatelů jaké to je když Vás kousne had? K čemu to třeba přirovnat. Věřím, že díky Vašim radám se rozhoupu. Děkuju Vám.
https://www.ifauna.cz/clanky/hledat/terarijni-zvirata/?q=hrozn%C3%BD%C5%A1ovec+duhov%C3%BD&hledej_button.x=35&hledej_button.y=12.
Hroznýšovec se ani zdaleka nepodobá korálovce.Jako začátečník bych spíše volil python regius(krajta královská).U tohoto hada se kousnutí bát nemusíš jako u e.c.c."dvakrát měř,jednou řeš"
Mám hroznýšovce duhové-pár a jsou úplně v poho.Ale je pravda,že pro začátečníka by byla lepší korálovka a možná ještě mexická.Ta je menší než hondurensiska.Mám i tyto dva typy korálovek a také v poho.Zmíněná krajta královská je asi naprostý beránek.Má ji moje malá dcera a nikdy nebyl problém.Řekl bych,že nejproblémovější menší hadi s kousáním jsou užovky.Ikdyž ty moje nekoušou.Tedy teď.Jako malý prckové kousaly
Zdravím. Máme v práci, prozatím mládě, hroznýšovce duhového a vše bez problémů. Dva roky zde máme také krajty královské. Obě jsou stejně staré, jedna ale nemá příliš apetit a je o polovičku menší než druhá. Větší z nich je klidná, bezproblémová. Menší již kousla. Přirovnal bych to jako k píchnutí dvou špendlíků, takže se nemáte čeho bát. Adam Bura
Dobrý večertak co se týče hroznýšovce duhového tak jednoho mám a je v pohodě.Tyto hadi koušou jako malý,ale potom přestanou.Vám bych doporučil pro začátek jako hada užovku červenou.Krajta královská je moc krásná,ale pro začátek bych řekl tu užovku je to menší had asi kolme1,85 pěkně zbarvený