Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2010 14:34
zelo

XXX.XXX.220.250

Zdravím všechny nadšené chovatele, chtěla bych se zeptat, před třemi týdny se mi vylíhlo šest mláďat agamy vousaté, v terárku mám čtyři pohromadě. Jedno z nich mi nepříjmá stravu, ze začátku žral a teď už tak týden nic, jen někde leží s hlavou u země, přivřené nebo převážně zavřené oči, jen se občas napije, přijde mi, že spodní lalok má nateklý pod ušima a postranní ostny májí barvu tak jako do oranžova (cihlová), je stále tak malý jako když se vylíhl, ostatní už jsou jednou tak velcí a teď už se začali i poprvé svlékat. Myslítě, že to je z toho, že ho tam usurpují a on je tak odstrčený. Zkoušela, jsem je dát od něj pryč a nakrmit ho,ale nic... :-( Dávala jsem mu 1x Combisol AD3.
Díky za rady

7.7.2010 15:11
lucifer

XXX.XXX.40.107

Dle mne jste ho zabili tim kombisolem, je absolutni nesmysl davat mladeti "D3" koncentrat :-( ! Absolutne nemate sanci odhadnout davkovani, tuplem ne u mladete co ma nekolik gramu - jedina mala kapicka ho spolehlive predavkuje = mrtvola. Pri dobrych podminkach to mladata nepotrebuji, staci zdroj UV a krmny hmyz obalovany v klasicke vitamino-minerali smesce (staci Roboran H se sepiovkou).

(nechodim na ifaunu moc casto = predpokladam ze uz je po nem, ale aspon do budoucna...)

9.7.2010 09:39
zelo

XXX.XXX.220.250

Ahoj, jo pohřbila jsem jí min. neděli...:-( Měla jsem zkušenosti před pěti lety, když jsem si koupila agamy vousatý mláďata, tak začali mít avitaminózu a od zkušeného chovatele, který mi poradil AD3 jsem je zachránila a mám je do dnes už jako dospělé a od samičky odchovávám každým rokem mladé... No přiznávám je to možné, že jsem ho tím předávkovala, ale chci se ještě zeptat, tak nedoporučujete ani třeba mláďata rosit vodou do které přidávám AD3 ( tak 2 kapky na litr vody)??, ostatní mláďata jsou v pohodě, myslím, že tenhle už ležel se zavřenýma očima než jsem mu dávala neředěný AD3.... Tak nevím...Ale díky za odpověď.

9.7.2010 15:39
lucifer

XXX.XXX.40.107

No, jak pisu - ja bych to nepouzival vubec. Pokud maji dobre podminky, trochu rozumny zdroj UV-B, kvalitni krmeni, tak do nich nic dalsiho cpat neni potreba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík