Prosím napište mi někdo jestli jen trošku tušíte ,co naší agamě může být.Agamka je stará něco přes rok.Právě se úspěšně svlékla z kůže,ale nemůže se vyprázdnit.Bojím se (pokud je to v tomto věku už možné),jestli nemá v sobě vajíčka,které nemůže snést.V bříšku jí totiš nahmatám něco tvaru jim podobného.Všem děkuji za odpověď.
Okamžitě k veterináři přes plazy!!! Může to být písek a v tom případě včera už bylo pozdě...jinak doporučuju sehnat dobrého veterináře, já byla před půl rokem s mým agamákem u veta, řekl, že je to jen zácpa a že ho mám koupat v teplé vodě...bohužel, kdyby udělal rentgen, šlo by ještě agamu zachránit, nestalo se...může to být prkotina, ale já už bych se znova takhle odbít nenechala...
Děkuji moc za odpověď.Já už dopoledne zjistila kde sídlí veterinář skrze plazy,ale dnes jsem se tam nedostala,tak zítra.Naše Agátka má divné tvary v bříšku už delší dobu,jinak je zcela vitální,takže jsme tomu nevěnovali dostatečnou pozornost.Až dnes se ukázalo,že se nedokáže vyprázdnit.Veterinář mi řekl ať určitě příjdeme,ale pokud se podezření potvrdí,bude to špatné.Odeslal by nás na vyšší veterinu a zákrok by se pohyboval v tisících.Tak se toho bojím.Na agamku jsme si zvykli jako jiní na pejska,je to člen naší rodiny.
Tak ten můj byl taky aktivní i se vyprazdňoval...až jednou ráno byl apatickej, tak jsem hned šla k veterináři, objednala jsem se na Kolmou v Praze...veterinář neudělal rentgen a já se nechala uchlácholit tím, že je to prkotina, ať ho koupu v teplé vodě...večer upadl do komatu, nereagoval, tak jsme ho vzali na pohotovost, udělali rentgen...ráno jsme jeli na vet Zelená liška a tam veterinář chtěl dělat klystýr, ale agama by musela ještě spolupracovat, což už nešlo a taky se na sonu ukázalo, že to prasklo...tak jsme ho museli nechat uspat...byl to mazlík, měla jsem ho 5 let...nic horšího než noc na pohotovosti a pak čekání na ráno jsem nezažila. Ale pokud je ta vaše ještě aktivní, tak to může řešit ten klystýr a rozhodně se to dá řešit...tak doufám, že bude v pořádku
Tak mi není ani do psaní.Ráno jsem dala Agátce pampelišky a podařilo se jí trochu,ale opravdu trochu vyprázdnit.Bylo to plný písku.Tak se to potvrdilo,ale náš veterinář mě odeslal do Brna,kde se léčba bude pohybovat v řádce tisíců.Co na to říct?Jsem sama se 2 většími dětmi.Nemám na to.Cestu bych nějak zvládla autobusem,ale co dál.Jsem naprosto bezradná.Doktor jí dal do kloaky injekční stříkačkou nějaký olejíček.To je ten klystýr?Já už pak špatně vnímala,dokonce jsem ani nezaplatila,ale zítra tam jdem zas.Je to hrozný,Agátka se normálně pohybuje,běhá,dokonce i jí...
Neměňte jí denní režim...jen ať má dost vody, aby nebyla dehydrovaná...na běžnou zácpu pomáhají koupele v teplé vodě. Bohužel to máte do Prahy daleko, ale přesto Vám pošlu odkaz na kliniku, kde by to řešili klystýrem...můžete tam zkusit zítra zavolat a pokusit se spojit s doktorem Mackem. Možná by tato varianta vyšla i s cestou levněji, nebo poradí nějakou levnější kliniku v Brně. Snad se to nějak vyřeší...možná agamce (to je jen můj názor) dejte pryč písek, aby ho nemohla dál požírat...nevím proč to dělají, ale podle jedné teorie žerou písek, když jim chybí minerály...Jinak pokud nezvrací, tak ještě není nic ztraceno...
http://www.zelenaliska.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=29
Dobrý den,dnes jsme agamku odvezli do Brna na pohotovost.Nechali si ji tam.Dostane něco proti bolesti,zítra odběry krve atd.,cena by se měla pohybovat od 1 do 3 tisíc.Pro někoho jsem blázn a někdo mi fandí.Agama se dá koupit za 300kč,já vím.Zítra se na ni podívá odborník,není prozatím vůbec jisté zda přežije.O tom písku máte naprostou pravdu,podle lékaře do terária agam vůbec nepatří a divil se,že nás na to prodávající chovatel neupozornil.Ano,pokud chybí minerály(hořčík) hledá ho jinde...Udělali jsme zřejmě chybu ve stravě.Potěšil mě alespoň pan doktor,který byl velmi vstřícný a i když byl v práci od 6hod. do 16ti,počkal na nás do půl 6.Ještě mě utěšoval,není prý jednoduché něco takového odhadnout.I tak ,taková zbytečná chyba.
Rozhodně pro mě nejste za blázna! Kdybych mohla, udělala bych to také, zaplatila bych i mnohem víc, ale u nás bylo příliš pozdě. Budu Vám držet palce, ať to dobře dopadne. Písek používají všichni chovatelé co znám, agama ho žere pouze v případě nedostatků ve stravě...bohužel u nás jsme na to přišli příliš pozdě......pokud Vás to nebude příliš obtěžovat, dejte mi prosím vědět, jak jste dopadli na mail Lacerta7@seznam.cz. Držím palce
NeroAgamaVousata

XXX.XXX.157.238
Jaky to je pohlaví?Možná jestli ste mu/jí dávaly hodně moučných červů tak má zácpu ja jsem to taky četl na hodně stránkách po pravdě jsem taky vlastník agami vousaté.
Nejste blázen když máte cit pro zvířata.Kdo nemá rád zvířata nemá rád lidi.A tohle pořekadlo se mi několikrát potvrdilo.Fandím vám.
XpXpXpp

XXX.XXX.56.27
Mám takový dotaz chováte někdo agamu v želvárku ?
chameleontomik

XXX.XXX.61.1
Záleží na krunýři a jestli to želvě nebude vadit.
Agama1234

XXX.XXX.238.55
Dobrý den mý agamě se zvětšila spodní část tlamky moc nežere a když jo tak ji trvá hodně doouho než to spolkne co to může být?viz fotky.