Teprve se chystám na chov= jsem bez zkušeností.
Pořídil jsem si topnou podložku Heat Wave 4W, přečetl návod(ze kterého se nic moc nedozvěděl).
1.Potřebuji vědět, budu-li používat podložku pod teráriem, zda mám dát něco mezi ní a sklo (to má pouze 3,5mm,mám strach aby neprasklo).
2.Mohu použít starý zátěžový koberec jako podložku pod tepelnou podložku- abych nezničil dřevo na kterém to bude stát?
3.Nepřehřeje se podložka když k ní nebude mít přístup vzduch (v návodu se píše aby nebylo používána bez přiložených gum.nožek.)
4.Topná podložka má jednu stranu lnalepovací=po nalepení se nedá přemístit= je na jedno použití. Jak to obejít, abych podložku nezničil a v budoucnu mohl najít nejvodnější místo pod teráriem kam jií umístit.
Předem dík za informace. Honza
Uživatel s deaktivovaným účtem
j7nj
napsal(a):
Teprve se chystám na chov= jsem bez zkušeností.
Pořídil jsem si topnou podložku Heat Wave 4W, přečetl návod(ze kterého se nic moc nedozvěděl).
1.Potřebuji vědět, budu-li používat podložku pod teráriem, zda mám dát něco mezi ní a sklo (to má pouze 3,5mm,mám strach aby neprasklo).
2.Mohu použít starý zátěžový koberec jako podložku pod tepelnou podložku- abych nezničil dřevo na kterém to bude stát?
3.Nepřehřeje se podložka když k ní nebude mít přístup vzduch (v návodu se píše aby nebylo používána bez přiložených gum.nožek.)
4.Topná podložka má jednu stranu lnalepovací=po nalepení se nedá přemístit= je na jedno použití. Jak to obejít, abych podložku nezničil a v budoucnu mohl najít nejvodnější místo pod teráriem kam jií umístit.
Předem dík za informace. Honza
Nevím sice co máte přesně za typ podložky, ale předpokládám, že jde o standardní nalepovací podložku bez kontroly přehřátí (jako má např. Lucky Reptile Thermo Mat PRO), pak nemáte příliš na výběr: s různými typy podložek jsem zažil své (včetně prasklých skel terárií), takže moje tipy zní:
1) optimální je nalepení na boční nebo zadní sklo VNĚ terária tak, aby podložka nebyla přímo u zdi
2) pokud ji chcete nalepit na dno opět VNĚ terária, tak terárium určitě postavte na gumové nožičky a jako substrát NEPOUŽÍVEJTE nic na bázi dřeva (ani kokosovu drť), trochu lepší je slabá vrstva písku a vůbec nejlepší je slabá vrstva zeminy, osobně ale toto umístění nedoporučuji
3) zátěžové koberce mezi podložkou a podkladem určitě nepoužívejte
4) jednou nalepenou podložku už raději neodlepujte
4W není sice moc, takže by možná vydržela i riskantnější umístění, ale pokud ji zasypete např. mulčem a nebude kolem ní větrání, tak vám to sklo na 99% praskne.Jedná se o jednoúčelový výrobek a nemá smysl ji používat jinak než doporučuje výrobce.
Utukku
Dik za info. Desku opravdu potřebuji umístit pod terárium( aby vyhřívala terárium a zároveň zvyšovala vlhkost vysoušením lignocelu který budu používat jako podklad). Takže mi radíte abych terárium něčím podložil a tím vznikl mezi dnem s nalepenou podložkou volný prostor? V diskuzích jsem se dočetl že většina dává ať už kabely, nebo podložky spíše zvenčí, než dovnitř...
Uživatel s deaktivovaným účtem
j7nj
napsal(a):
Dik za info. Desku opravdu potřebuji umístit pod terárium( aby vyhřívala terárium a zároveň zvyšovala vlhkost vysoušením lignocelu který budu používat jako podklad). Takže mi radíte abych terárium něčím podložil a tím vznikl mezi dnem s nalepenou podložkou volný prostor? V diskuzích jsem se dočetl že většina dává ať už kabely, nebo podložky spíše zvenčí, než dovnitř...
Opravdu je nutné terárium něčím podložit, lignocel NENÍ moc dobrá volba, VNĚ znamená zvenčí;-)
Utukku