Dobrý den, prosím o radu... Mám čtyři mláďata agamy vousaté, cca 4 měs. strará. Začali jim usychat konce ocásků, zajela jsem s nima k veterináři a sdělil mi, že je to od toho jak s ním o něco zavadí nebo odřou (nevím jak to přesně nazval), ale sdělil mi, že je ta špička ocásku odumřelá, že to samo odpadne a jinak že to nic není, dal mi na to Framykoin. Jenže špičky jim odpadaly a postupuje jim to dál, vždy o kousek....Nevíte z čeho by to mohlo být? Nemohlo by to být třeba z nedostatku nějakého vitamínu (třeba A) nebo z toho, že přes noc když spí, tak jim ty ocásky okusují cvrčci, které si přes den nepochytají...nebo nemohlo by to být z prodělané avitamonózy...?
Díky moc za rady....
Důvodů může být několik
Agamky si je mohou okusovat když mají hlad, jak se to jedna naučí musí se oddělit jinak okusuje i nadále.
Pokud sesychají tak to bývá zpravidla nedostatkem vápníku a doporučil bych kapičku Hydrovit AD3.
To že jsou cvrčvi v terárku nevadí, pokud podáváte i zelené které můžou cvrčci jíst, ale neznamená to že AGAMKY NEMAJÍ HLAD, je potřeba cvrčky rozhánět, a nejlepší způsob krmení je buď cvrčky schladit nebo krmit v plastovém boxu a pak agamky přendat zpět.