L. t. sinaloae - zvrácení potravy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2010 08:28
atypus

XXX.XXX.64.230

Zdravím Vás. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s tím, že Vám korálovka zvrátí potravu. Přišla mi kurýrem minulý pátek 29.10. Je to má první korálovka. Je stará něco málo přes 3 měsíce a dlouhá kolem 30 cm. Dal jsem ji do nového terárka a počkal do večera, celou tu dobu se nahřívala na větvi pod žárovkou (15W), která mi lokálně vytopí na 30°C. Navečer jsem ji hodil dvě malé holátka, které naprosto bez problému spořádala. Nicméně jsem se vrátil další týden 4.11. ve čtvrtek a našel jedno hole vyzvrácené. Volal jsem panu chovateli, od kterého korálovku mám a ten mi řekl, že než ji posílal, tak ji nakrmil, takže ty další dvě holata co jsem ji dal, ji mohly tlačit v žaludku, tak jedno vyhodila, že to nic vážného není a že ji mám dávat raději jen jedno a až bude větší tak pak dvě atd...Nicméně nemám ještě takové zkušenosti s tím, jak takový had tráví, tak jsem si řekl, že těch 6 dní od toho 29.10. je asi dost, když ještě navíc to jedno vyhodila, tak jsem ji nabídl toho 4.11. ve čtvrtek další holátko. Které až večer našla a sežrala v pohodě. No a dneska je neděle, což jsou dva dny od toho posledního krmení a opět jsem našel vyzvrácené čtvrteční hole. Myslíte si, že ještě neměla strávené to, co ji dal ten pan chovatel když ji posílal? Plus to jedno hole z těch dvou, které jsem ji dal ten den co přišla a u kterého jsem nezaregistroval, že by ho vyhodila. Prostě, že je ještě nažraná? Nevím co mám dělat? Jestli to nějak řešit, nebo raději počkat třeba 14 dní a nekrmit ji, abych měl jistotu, že má prázdný žaludek a poté ji až nakrmit? Docela mě to štve, jelikož ten pan chovatel řekl, že je to naprosto skvěle žeroucí samička a vše v pohodě, což je fakt, žere skvěle, ale dlouho to v ní nevydrželo. Děkuji Vám za odpovědi.

22.11.2010 20:12
dolli

XXX.XXX.32.138

zdravím
jestliže máte korálovku krátce, nechal bych jí vytrávit 14-20 dní. Poté bych se jí nebál dát 2 holátka. Jestliže jí chovatel krmil není se čemu divit že potravu vydáví. Až příjme potravu bez problému a ztaráví ji nebojte se ji krmit každejch 10 dní. Korálovka bude krásně vyžraná a poroste. Jestliže nebude žrát tak jak by měla, nechat jí trávit déle. ona žrát bude, nemějte ztrach. Až bude mít okolo 40 cm. dávejte ji klidně 3 holata a furt postupně o holátko více a více. Na 60cm začněte krmit skákavkami. Ať se daří :-)
a jedna rada do budoucnosti, když kupujete zvíře ať je to jakékoli zajeď te si pro něj osobně. Když si necháte zaslat zvíře trpí. A kor v takovémdle počasí
s pozdravem R.M

23.11.2010 09:06
atypus

XXX.XXX.93.54

Děkuji za rady. Jinak korálovku jsem nechal 10 dní vyhladovět a pak jsem ji nabídl co nejmenší hole a vrhla se na něj doslova zuřivě. Pěkně si ho zatáhla do substrátu a sežrala. Za 3 dny se pěkně vykálila a dvakrát napila. Soudím podle toho, že už je OK. Krmil jsem ji tedy minulý týden ve čtvrtek jedním holetem a chtěl bych ji zase nakrmit tento týden ve čtvrtek, ať má hezky týdenní intervaly a chtěl jsem se zeptat, můžu ji dát tedy po těch 7 dnech dvě malé holata? O ten týdenní interval se mi jedná proto, že vždy v úterý nebo středu dovážejí, do zverimexu kam chodím, živá holata. Ty holata pak kupuji ve čtvrtek, kdy jedu domů z privátu. Takže proto ten týdenní interval. Můžu ji tedy dávat co týden dvě holata? Počínaje tímto čtvrtkem?

23.11.2010 12:05
dolli

XXX.XXX.32.138

tak paráda když už příjmá potravu bezproblému. No a jestliže chcete aby korálovka rostla klidně každý čtvrtek 2 holátka. A jednou za měsíc dva, nechte korálovku vytrávit 14 dní. Jeden čtvrtek vynecháe a pak znova budete krmit každý čtvrtek 2 holátkami. Postupem vzrůstu zvířete krmte 3,4,5 holaty a pak dejte malé skákavky po 1 za 14 dní. Korálovka poroste. A hlavně hada tahat z terárka aby nebyla obézní a kousavá :-)
kdyby byl nějaký problém stačí napsat Radanmajler@seznam.cz
ať se daří R.M

23.11.2010 13:18
atypus

XXX.XXX.32.213

Tak díky moc. Jinak já nejsem příznivcem tahání zvířat z terárka pokud se nejedná třeba o potkana. Nechci zvíře stresovat, prostě ať si žije svým životem v klidu. Jsem původně chovatel sklípkanů, které rozhodně ven netahám, baví mě zvířata pozorovat, ale moc jim do života nezasahovat a tu korálovku mám jen tak pro zpestření. Hadi mě sice také fascinují, ale už mám poněkud větší množství sklípkanů a dokud nebudu bydlet ve svém, tak se moc roztahovat nemůžu, takže k těm 50 sklípkanům mi přibyla korálovka, ale samozřejmě mě lákají i jiní hadi.

23.11.2010 17:19
dolli

XXX.XXX.32.138

aha aha tak to jo. Ja chovám hroznýše, ale taky sem začínal na korálovce :) tak ať se daří a jak říkám nebojte se jí krmit, at je krásná vyžranáá a ať roste. Kdyby něco napište
s pozdravem R.M

Přidejte reakci

Přidat smajlík