Dobrý den,
náhodně jsem narazila na burzew na nádherné žabičky.Stály 300kč/kus ale nikde nebyl jejich název.Pak jsem koukala po inzerci a někdo tam prodával nějaké rosničky tak jsem si vyhledala jejich foto a byly to ty samé jako na burze.Jsou to rosničky Phrynohyas resinifictrix.Chtěla bych o nich něco vědět.Kolik dorůstají a jak se chovají.O žábách je toho všude málo takže za kařdou informaci o nich budu vděčná.
Díky
Lac
lacerta
napsal(a):
Dobrý den,
náhodně jsem narazila na burzew na nádherné žabičky.Stály 300kč/kus ale nikde nebyl jejich název.Pak jsem koukala po inzerci a někdo tam prodával nějaké rosničky tak jsem si vyhledala jejich foto a byly to ty samé jako na burze.Jsou to rosničky Phrynohyas resinifictrix.Chtěla bych o nich něco vědět.Kolik dorůstají a jak se chovají.O žábách je toho všude málo takže za kařdou informaci o nich budu vděčná.
Díky
Lac
Já tyto žáby nechovám,pouze jsem se ptal chovatele co je nabízí na inzerci na podmínky chovu tak to jsou ony :
Jsou to klasické velké jihoamerické rosničky žijící v porostech
okraji pralesa a sekundárního lesa v Amazonské pánvi. Vyskytují se i v
pahorkatinách. Samice jsou o něco větší /tak 7 cm/, samci menší /6 cm/.
Žerou lezoucí hmyz, krmím jen cvrčky, na které pravidelně sypu směs roboran
pro exoty + plastin /je to velmi osvědčené/. Rozmezí chovných teplot je od
23 do 26°C, dlouhodobější teploty nad 30 jsou pro zvířata limitující a
kritické.
Chovám společně několik párů, samce však po páření odděluji do druhé nádrže.
Substrátem je akvarijní štěrk /kačírek/, interiér tvoří větve a rostliny
/živé či umělé/. Nutností je větší miska s vodou a občasné rosení, ostatně
jako u všech žab.
botchi
napsal(a):
Já tyto žáby nechovám,pouze jsem se ptal chovatele co je nabízí na inzerci na podmínky chovu tak to jsou ony :
kritické.
jako u všech žab.
Mockrát děkuju za odpověd.Jsem ani nečekala že mi někdo vůbec odpoví,natož tak rychle
Koukám že je to podobné jako třeba u litorií,které chovám.Ještě by mě zajímalo v jak velkym terárku to ten chlap chová když tam má několik párů ...to bude asi velký...
Ještě promyslim,jestli tu doma najdu kus místa na terárko a jestli jo tak si je asi pořídím
Díky za odpověď
Lacerta
P.S. teda myslim že podle toho co ti psal to bude nejspíš chovatel a né překupínk což je taky dobře..
lacerta
napsal(a):
Mockrát děkuju za odpověd.Jsem ani nečekala že mi někdo vůbec odpoví,natož tak rychle
Koukám že je to podobné jako třeba u litorií,které chovám.Ještě by mě zajímalo v jak velkym terárku to ten chlap chová když tam má několik párů ...to bude asi velký...
Ještě promyslim,jestli tu doma najdu kus místa na terárko a jestli jo tak si je asi pořídím
Díky za odpověď
Lacerta
P.S. teda myslim že podle toho co ti psal to bude nejspíš chovatel a né překupínk což je taky dobře..
tu velikost nevím,když tak ses s ním spoj,pokud jsi našla místo mohl bych vědět co všechno máš doma,že máš tak plný dům (byt)?díky
botchi
napsal(a):
kritické.
jako u všech žab.
akorát chci upozorni na to,že pokud je terárium malé a je v něm mnoho mladých,tak se navzájem otráví svými sekrety(to je zkušenost mého kolegy)a moje je taková,že prckové jsem mněl každýho sólo v palastové doze do juv.věku a jako dospělé jsem mněl v terku V50H50D80 šest kousků a v poho-ještě podotýkám,že o jedincích o kterých píšu odchovali v ZOO Dvůr Králové nad Labem