Ahoj,
mohl by jste mi nekdo poradit, jaky predradnik koupit, misto originalniho, pro Bright sun 70W?
Pak mam jeste dotaz, zda tahle lampa generuje tolik tepla jako napr. standardni zarovka 70w? Popripade jestli by nekdo nemohl to prirovnat k nejake jine watazi s ohledem na teplotu. Mam terko cca 80 x 60 x 40 a zhruba 1/4 stropu je z pletiva, tak aby se to neprehralo. Melo by to byt pro xenagami. Diky moc, Michal.
furcifer
napsal(a):
Ahoj,
mohl by jste mi nekdo poradit, jaky predradnik koupit, misto originalniho, pro Bright sun 70W?
Pak mam jeste dotaz, zda tahle lampa generuje tolik tepla jako napr. standardni zarovka 70w? Popripade jestli by nekdo nemohl to prirovnat k nejake jine watazi s ohledem na teplotu. Mam terko cca 80 x 60 x 40 a zhruba 1/4 stropu je z pletiva, tak aby se to neprehralo. Melo by to byt pro xenagami. Diky moc, Michal.
Zdravím, předřadníky mají například zde: www.terashop.cz
Jinak výbojky BS vydávají celkem dost tepla. Při výšce Vašeho terária 40 cm byste měl použít slabší wattáž 50W, vzhledem k nižší vzdálenosti od zvířat by silnější nebyla vhodná..
zdravím, nic ve zlém, ale dvakrát jsme díky těmto revolučním objevům vyhořeli. Když dojde k opotřebení, nebo nějakým způsobem znehodnocení žárovky, tak předřadník nemá žádnou pojistku a bude se stále snažit žárovku nahodit, až se přehřeje a začne se vypalovat. Naštěstí je manželka na mateřské a domů přišla vždy včas. kdyby jsme byli oba v práci, tak hoříme! Dnes mi 6 těchto žárovek s předřadníky leží ve sklepě. Mohu za nějakou rozumnou cenu odvážlivcům přenechat. Tomáš Borovička