Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2011 13:26
furcifer

XXX.XXX.63.126

Ahoj,
mohl by jste mi nekdo poradit, jaky predradnik koupit, misto originalniho, pro Bright sun 70W?
Pak mam jeste dotaz, zda tahle lampa generuje tolik tepla jako napr. standardni zarovka 70w? Popripade jestli by nekdo nemohl to prirovnat k nejake jine watazi s ohledem na teplotu. Mam terko cca 80 x 60 x 40 a zhruba 1/4 stropu je z pletiva, tak aby se to neprehralo. Melo by to byt pro xenagami. Diky moc, Michal.

31.1.2011 12:11
vitticeps

XXX.XXX.181.184

furcifer napsal(a):
Ahoj,
mohl by jste mi nekdo poradit, jaky predradnik koupit, misto originalniho, pro Bright sun 70W?
Pak mam jeste dotaz, zda tahle lampa generuje tolik tepla jako napr. standardni zarovka 70w? Popripade jestli by nekdo nemohl to prirovnat k nejake jine watazi s ohledem na teplotu. Mam terko cca 80 x 60 x 40 a zhruba 1/4 stropu je z pletiva, tak aby se to neprehralo. Melo by to byt pro xenagami. Diky moc, Michal.

Zdravím, předřadníky mají například zde: www.terashop.cz
Jinak výbojky BS vydávají celkem dost tepla. Při výšce Vašeho terária 40 cm byste měl použít slabší wattáž 50W, vzhledem k nižší vzdálenosti od zvířat by silnější nebyla vhodná..

1.2.2011 10:06
furcifer

XXX.XXX.40.193

Diky za info. Na strankach vyrobce prave udavali, ze nejsou tak vyhrevne. No zkusim zakoupit tu 50W.

1.2.2011 10:30
vitticeps

XXX.XXX.181.184

Já mám pod 50W BS Desert zhruba 30cm od ní zhruba 40°C. Záleží i na okolní teplotě ve zbytku terária.

1.2.2011 17:27
grassel ii

XXX.XXX.218.244

zdravím, nic ve zlém, ale dvakrát jsme díky těmto revolučním objevům vyhořeli. Když dojde k opotřebení, nebo nějakým způsobem znehodnocení žárovky, tak předřadník nemá žádnou pojistku a bude se stále snažit žárovku nahodit, až se přehřeje a začne se vypalovat. Naštěstí je manželka na mateřské a domů přišla vždy včas. kdyby jsme byli oba v práci, tak hoříme! Dnes mi 6 těchto žárovek s předřadníky leží ve sklepě. Mohu za nějakou rozumnou cenu odvážlivcům přenechat. Tomáš Borovička smajlík

18.2.2011 09:28
miso

XXX.XXX.101.48

predradniky s ktorymi mate tento problem su elektroncke ci elektromagneticke? skuste napisat cenu zvlast pre lampy a zvlast pre predradniky dakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík