chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s hady a kočkami. Máme doma kočky a jsme ve fázy plánovaní pořídit pár Hroznýšovců duhových. Je mi jasný, že budeme muset dodržovat určitá pravidla, ale napadlo mě, pokud budu mít hada v ruce abych ho nechal zvykat na ruku (prý je to za mlada potřeba aby nekousaly), tak určitě ucítí všude přítomní pach koček a podle mě bude nonstop nervóza kousavá. Je mi jasný, že před manipulací s hadem se musím pořádně umýt, ale mazel to asi nikdy nebude. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Děkuji
Ahoj, já mam užovku černou a kocoura, asi je týram, ale hada sem ke kočce dala, protože jsem potřebovala, abych mohla začít nějak učit kocoura, aby mi po hadovi nešel, bude ji rok a je ještě malá (80cm) a už mi dvakrát utekla, tak aby mi ji kocour nesežral, je to o tom, že já když hada vyndavam z terka, tak už si ani ruce nemyji, kocoura občas pohladim, ale ne nijak často, tak to ani nepovažuju za nutný, abych si pak šla mýt ruce, had je celkem v pohodě :) naštěstí, jen občas je nějakej nevrlej, ale to je před krmením :) nebo před svlekem.. jednou jsem sahla na pepřák a pak sem si šla mejt ruce, to jsem si je drhla, ale stejně po mně had chtěl vystartovat, jak to cejtil, asi to nebylo pořádně umyté, ale fakt jsem to drhla, takže si myslí, že had je v pohodě, stejně tu kočku ze mě musí cejtit, když se mi plazí kolem krku nebo po oblečení.. :)
Kočky jim vadit nebudou, aji když se budou vyhřívat na teplým stropě terárka, tak hadi si jich ani nevšimnou, to co se jim nevleze do tlamy, tak se o to nestaraj... ani nějak drhnout ruce není třeba, lepší pach kočky než nějakýho parfémovanýho mýdla... a kousnutí by hrozilo, kdyby jste měli pochcanou ruku od potkana a ne když pohladíte kočku, z vlastní zkušenosti