Svlékání krajty královské

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

King3cz

20.3.2011 20:08
King3cz

XXX.XXX.8.125

zdravím, hada mám cca měsíc a pul takže toto je mé první svlékání:-) je to cca roční samice, už má cca 2 dny zakalené oči, zvíšil sem vlhkost a co nevim je, jestli mám dál krmit nebo ne, mišku dostala cca před 9dny,
někde sem četl že to bude trvat tak 10 dní než se svleče, to pak po svleku, bude asi pěkně vyhladovělá

20.3.2011 20:15
lunzie

XXX.XXX.42.183

pokud je zakalená, nekrmit

21.3.2011 21:21
king3cz

XXX.XXX.8.125

díky:)
když už sem u toho ptaní, mám se začít zajímat o nějaké vytamíny? pro mou krajtu? někdo píše že by se mělo jiny zase že se nemusí, tak nevim, díky za info

22.3.2011 06:59
lunzie

XXX.XXX.42.183

hadovi nemusíš přidávat žádné vitamíny, hlavně mu zajisti správné podmínky k životu

22.3.2011 08:08
atypus

XXX.XXX.32.213

Nazdar. Pokud jde o vitamíny, tak skutečně nejsou potřeba. Jinak já to dělám někdy tak, že mám doma větši přepravku na zvířata a sem tam koupím dva hlodavce. Jednoho dám krajtě hned a toho druhého mám v přepravce na novinách další týden a po tu dobu ho ještě dokrmuju, že mu dám kousek mrkve, jablko, tvrdý chleba atd...sežerou skoro všechnu zeleninu a ovoce, no a tím pádem nabere ještě nějaké vitamíny a po tom týdnu, když nastane další krmení, hlodavce krajtě dám. Tím je zajištěno, že se vitamíny dostanou do jejího těla. Jinak to ale nějak řešit nemusíš a pokud nemáš přepravdu nebo nějaké volné malé terárko nebo akvárku, tak to neřeš vůbec. Může to ale být pro hada občasné spestření, jelikož ve zverimexech dávají hlodavcům docela jednotvárnou potravu, těžko jim budou kupovat mrkvičky a jablíčka že:-) Tak ať se daří :-)

22.3.2011 21:33
king3cz

XXX.XXX.8.125

díky za odpovědi:) myšky si budu vykrmovat
Krajtička se má dobře, s terarkem sem si docela vyhrál:)

22.3.2011 22:51
atypus

XXX.XXX.32.213

Tak když jsi sem už přihodil fotku, tak já taky pár přidám:-) Člověk pořád shání nějakou inspiraci že:-)

24.3.2011 19:22
king3cz

XXX.XXX.8.125

měl bych další dotaz, jak se svléká had? ptám se na samotný akt svleku, když to na něho přijde tak se asi začně všemožně o něco třít a tím tu starou kůži celou v kuse svleče nebo nějak strhne a za 10 min je po akci? dnes sem došel z práce a had vklidu ležel stočený pod větví ale v terárku sem našel pár kousků kuže nejspíš odněkud z hlavy, vše ok?

25.3.2011 11:37
atypus

XXX.XXX.44.120

Nazdar. Počkej, jak to myslíš pár kousků kůže? Pár větších kousků nebo prostě jen několik malých kousíčků? To je těžké, když třeba nepřidáš fotku např. Jinak had se začíná svlékat od hlavy, tře ji o kousky kůry, kameny, prostě o něco drsnějšího a když rozruší kůži na hlavě, začne se plazit po terárku a tím, jak se kůže zachytává např. o dekoraci, což je zase kůra, kameny atd., tak ji postupně svléká až k ocasu. Prostě z ní vylézá a tím se vlastně kůže obrátí naruby. Pokud je had v dobré kondici a má vhodné podmínky, tak by měla být svlečená kůže z větší části vcelku. Nemusí být vždy úplně celá vkuse svlečená, ale prostě nějaké větší kusy. Ty malé kusy, co popisuješ ty, vypadají na to, že se buď blbě svléká (malá vlhkost atd.), protože to by jinak nebyly malé kousky, nebo svlékání třeba ještě probíhá a zatím má svlečenou jen hlavu. Jako bez fota těžko říct. Jinak přece musíš vidět, jestli se svlíkl vcelku, jestli nemá na sobě cáry staré kůže. Pokud ano, tak bys měl dát hada na nějakou dobu do vlažné vody a poté se pokusil starou pokožku opatrně svléknout. Ale o těchto postupech zde bylo napsáno už mnoho, takže pohledej, nebudu se tu zbytečně takto rozepisovat. Jinak pokud je had opravdu svlečený celý a svlečka je rozeseta po terárku v malých kouscích, tak bys měl příště zvýšit vlhkost...Toť vše. Ať se daří:-)

25.3.2011 15:54
king3cz

XXX.XXX.8.125

díky za obsáhlou odpověd:-)
pár kousků sem myslel cca 3kousky 2-3cm čtverečních, svlékl jen hlavu se zbytkem nějak otálí, na nic sem nečekal o šel s ním do vlažné vody, svlékl sem ho ručně takže vpohodě:) sem byl včera trochu vyplašený, sem si tu zrovna četl nějakou diskuzi o hadovi který se dlouhe nesvlékal a pak uhynul, prý možná štítná žláza nebo co,
tak sem to teda uspěšně zvládl:) příště zvednu vlhkost ještě víc
večer přihodím nějaké foto:-)

6.4.2021 10:24
Luski

XXX.XXX.100.203

Chci se zeptat moje krajta se zakalila že se bude svlékat. Ale ted je už tak 2 dny jakoby svlečená(odkalená) ale svlek nemůžu nikde najít. Tak mě napadlo nemohl se svlek jakoby třeba rozpustit ve vodě? Vím je to asi blbá představa ale radši se ptám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2021 10:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Luski napsal(a):
Chci se zeptat moje krajta se zakalila že se bude svlékat. Ale ted je už tak 2 dny jakoby svlečená(odkalená) ale svlek nemůžu nikde najít. Tak mě napadlo nemohl se svlek jakoby třeba rozpustit ve vodě? Vím je to asi blbá představa ale radši se ptám.

On se nakonec odkali a za dva ( někdo udává i tři) dny svlékne, to je v pořádku - už proběhlo odloučení staré kůže od nové a zákal se vstřebal

Mišul

15.7.2022 23:29
Mišul

XXX.XXX.216.214

Zdravím, nedávno jsem si pořídila mládě krajty královské, ale přijde mi nějaká divná v noci nevylejzá chodím se na ni koukat a je furt na samém místě, ani přes den je zakalená vše ale nic nechce. Mám ji cca 3 týdny už 2x měla myš ale ani hovno nikde nevidím je furt zatočená do klubíčka a nehejbe se, ale žije 😁
Mám ještě mládě užovky a to je čilé jak rybička.
Děkuji za případnou pomoc

18.7.2022 14:29
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Mišul napsal(a):
Zdravím, nedávno jsem si pořídila mládě krajty královské, ale přijde mi nějaká divná v noci nevylejzá chodím se na ni koukat a je furt na samém místě, ani přes den je zakalená vše ale nic nechce. Mám ji cca 3 týdny už 2x měla myš ale ani hovno nikde nevidím je furt zatočená do klubíčka a nehejbe se, ale žije 😁
Mám ještě mládě užovky a to je čilé jak rybička.
Děkuji za případnou pomoc

Regiusky nejsou ani zdaleka tak akční a živé jako užovky, to nemůžete srovnávat. Na druhou stranu určitě není normální, pokud se mládě tři týdny nehýbe a nepřijímá potravu.
Máte v tera vhodné teploty a vlhkost? Jak velké a jak zařízené ho máte? Bylo mládě před prodejem rozkrmené a přijímá potravu samo? Jak je vlastně staré?
Na Vašem místě bych kontaktoval chovatele (nebo aspoň prodejce) a vyptal se ho dřív, než Vám krajtička umře. Pokud nemáte kontakt, zkuste najít chovatele ve svém okolí a zavčas poníženě poproste o pomoc a rady. Samo se to nejspíš nespraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík