Ch. jemensky a "zadržení vajec"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2006 19:53

Ahoj všem, mám samičku, která je plná vajček. Pozoruju to už tak možná necelý týden. Někdy byla i půl dne na zemi na jednom místě bez pohybu, ale jinak je čilá, nepoznal jsem na ní nějakou větší únavu vyčerpáním. Teď je v novém teráriu, kde jsem ji naplnil asi 15cm misku s rašelinou smíchanou s pískem, ale mám strach, že zadržuje snůšku. Co bych měl dělat?

28.6.2006 09:45

iman napsal(a):
Ahoj všem, mám samičku, která je plná vajček. Pozoruju to už tak možná necelý týden. Někdy byla i půl dne na zemi na jednom místě bez pohybu, ale jinak je čilá, nepoznal jsem na ní nějakou větší únavu vyčerpáním. Teď je v novém teráriu, kde jsem ji naplnil asi 15cm misku s rašelinou smíchanou s pískem, ale mám strach, že zadržuje snůšku. Co bych měl dělat?

Jestli žere, tak je to zatím v pořádku a samice má na snůšku čas. Žrát přestávají pár dní před snůškou, kdy začínají být neklidní a prolézají převážně dno terária, ve snaze najít to správné místo na kladení. V tento moment je dávám do vysokého kbelíku naplněného do 2/3 navlhčenou rašelinou a pískem 1:1, uložím na klidné místo, přikryji víkem (nezapomeň nechat mezírku na větrání) a samice se většinou do druhého dne vyklade.. Víc informací najdeš na www.sanchez.wz.cz v sekci fórum. Např: http://www.sanchez.wz.cz/phpBB2/ viewtopic.php?t=371. (bez mezery jinak to sem nejde vložit)

Přidejte reakci

Přidat smajlík