Dobrý den,
moje asi dvouměsíční mládě agamy dnes leželo apaticky v teráriu - mělo pootevřenou tlamu - vyndala jsem kus cvrčka a asi část mělo ještě v hrdle, ale nešel vytáhnout. Ještě i popoběhlo, ale pak už jen leželo - je nafouklé, má zavřené oči, ale dýchá a jakoby škytá...podle mě je v posledním tažení - nenapadá mě jak mu pomoci. V teráriu nemělo tak velké cvrčky, aby se zadusilo...krom toho jsou znatelné dýchací pohyby, nestalo se vám to někomu?? Děkuji
bohužel foto nemám - musela to být nějaká příčina z toho dne - jinak agamka prosperovala...ale při otevření hrdélka to vypadalo, že cvrčka spolkla - kdyby se dusila, tak by nedýchala, nebo se pletu?? hlavně mě mate ta nafouklost těla...cvrčky jsem předkládala větší, to je pravda, ale malé odmítala. Cvrčci co tam měla nebyli nijak větší, než ti, co lovila běžně - je možné, že se jí nějak vzpříčil v krku? Ještě jsem našla názor, že to mohlo být přežráním? Na agamy nemám štěstí - už jsem jednu měla - před x lety a udusila se okoralým jablkem - právě proto jsem téhle nenechávala v teráriu nic velkého a nepřijde mi jako udušená...Nejsem zase úplnej začátečník, problémy mám jen s agamama
Jinak ještě při průzkumu terária jsem našla do červena zabarvenou "moč"