Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2006 19:08

Mám 2 dotazy ohledně želv nádherných(trachemys scripta elegans), a zajmalo by mě jestli škodí či neškodí tímto želvám piškoty a těstoviny. Želvy hlavně piškoty maj strašně rádi, ale myslim že z toho asi žádný vitamíny nebudou mít, i přesto nemůžou jim třeba škodit?
A druhý dotaz se týká prodeje tohoto druhu želv, jak jse to teda, smí se prodávat? nebo jen s povolením? Smí se ještě chovat?

3.7.2006 19:20

dreadyman napsal(a):
Mám 2 dotazy ohledně želv nádherných(trachemys scripta elegans), a zajmalo by mě jestli škodí či neškodí tímto želvám piškoty a těstoviny. Želvy hlavně piškoty maj strašně rádi, ale myslim že z toho asi žádný vitamíny nebudou mít, i přesto nemůžou jim třeba škodit?
A druhý dotaz se týká prodeje tohoto druhu želv, jak jse to teda, smí se prodávat? nebo jen s povolením? Smí se ještě chovat?

Ja mam teda jen suchizemský želvy, takže nevím jak je to u vodních s rpodejem... Ale vodní v žádným případě nekrm piškotama a už vůbec ne těstovinama... Jejich trávicí trakt není na to uspůsobenej... krunýř se jim tím deformuje, rostou rychleji, ale neforemně

3.7.2006 20:10

dreadyman napsal(a):

Začnu od konce - prodej je jednoznačně povolen (včetně odchovů), nesmí se pouze DOVÁŽET do zemí EU - ptal jsem se na ČIŽP, takže by to snad mělo být ověřené. Ostatní poddruhy TS jsou naprosto bez regulace. 2) - Proboha proč dávat vodním želvám piškoty a těstoviny ??? Popdle mne tam bude fůra látek, které jim budou škodit - ledviny, obezita atd.

4.7.2006 08:30

dreadyman napsal(a):

děkuju za názory a už jim to dávat nebudu,aby nehrozila zdravotní ryzika, přece jen zdravý život musí být na prvním místě před mlsnými jazýčky mích miláčků, takže ještě jednou díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík