zas tak blbá otázka to není chytrolíne,když začíná.Dá se samozřejmě nasypat šváby do krabičky a k tomu vitamíny,zaklepat krabičkou a švábi jsou obalení.Lze také rozpustit vitamíny ve vodě a injekční stříkačkou je dopravit agamám přímo do tlamky.Dají se na to naučit.Měl jsem takhle naučené agamy i chameleony
nepouzil jsem slovo debilni ale dle vseho by to mohla byt vase ( ano vykam vam nejsem z jeskyne ) diagnoza. A otazka byla: davatevitaminy NA svaby? A vzhledem k tomu ze je na netu tuny informaci o agamach a jeste vic informaci o krmeni mi to opravdu neprijde jako neco na co by se nedalo zdravym rozumem prijit. Tak treba kdyz jsem zacinal a cetl jsem ze mam cvrcky obalovat, jenze ja krmil svaby a neptal jsem se hned na foru jestli se da obalovat i neco jineho. Proc by take neslo? Jak bych do nich asi vitaminy dostal bez cvrcku? Tou strikackou? Pardon mam moc zvirat rvat to do kazdyho strikackou tak cely den nedelam nic jinyho. A ptat se pripadne na to jakym zpusobem je obalovat to uz ukazuje na nepritomnost zdraveho uvazovani.
Vaše odpověd opravdu nebyla na místě. A jestli krmíte Agamu pouze švábi to moc bohatý jídelníček nemá chudáček.
Ptal jsem se proto, protože moje agama má jídelníček pestřejší a nedostává jen ,, JEDNO ,, . Proto když krmím cvrčkama, červama tak je sypu. Nehodlám jí krmit jen švabama. A proto se ptám jestli se mají sypat nebo ne. Nepřijde mi že by se vitamíny měli dávat na všechno. A neptal jsem se jak se mají sypat. Takže příště než odpovíte rádoby dementní dotaz, je lepší si ho rozmyslet :-)
Jinak to že se tu ptám neznamená že jsem si o tom nic nepřečetl, ale to že někde něco píšou neznamená že je to správně a proto se radši ptám. Čím víc názorů tím lépe.
Agamu mám skoro půl roku tak už něco vím, jen jsem nechtěl něco zanedbat.
Ale díky. Budu sypat dvakrát týdně, + všechno ostatní (cvrčci, červiky) pokaždé. To by mělo stačit.
Opravdu nekrmim jen svaby a ne jen jednim druhem a krmit cervy ( zaphobas ) neni dobre ale to by jste preci po pul roce a "neco vim" mel vedet. Je jedno na jake strave se do agamy vitaminy dostanou. Nejde o to jakym zpusobem ale kolik se toho do agamy dostane. Ze by? BTW cvrckama je nekrmim protoze mam 5 dospelych agam a nez by se z nich nazrali mohl bych objednavat dalsi 2L cvrku. Navic jsou velice zdatni ve zdrhani z terarka a v noci mme opravdu rozciluji. Samozrejme mladata rozkrmuji na cvrkach. Ale i tak po te dobe co mam ruzna ter. zvirata se neodvazim nekomu rict: hele ja o tom neco vim
Takže jste nezačal na cvrčkách jako já??? :-) začal, tak jako já a proto už nyní přecházím na švábi.
Takže svým agamám nedáte vůbec červa? Nikde jsem se nedočetl že by nesměli jednou týdně červi.
Nevím jestli chápete význam něco vědět. To neznamená že bych o tom věděl úplně mega všechno nebo že bych rozdával rady druhým ale jen to že o ,, tom něco vím ,, . Nebo váš názor je že dokud nemáte agamu 5 let tak o ni nevíte nic.
Opravdu nezacal. Od koupe agam jsem je krmil jak cvrcky tak svaby a kobylkami z venku. Jenze cvrcci nejsou ani zdaleka tak vyzivni jako svaby, plus svaby se lepe pestuji a lepe se s nima krmi. Nicmene vylihnuta mladata agam je lepsi krmit malymi cvrcky nez malymi svaby, jsou mekci a lepe stravitelni. Ale "cerv " je samy tuk, nic vyzivneho a spatne stravitelny a ve vetsim mnozstvi zpusobuje problemy jako treba zacpu.
Konečně normální řeč :-) V tomhle máte pravdu, a teď už to vím ale člověk se učí hold pořád :-)
Takže stačí ty vitamíny dávat třeba třikrát týdně? Na cvrčky jsem je dával pokaždé. Jsou to vitamíny s větším přídavkem vápníku tudíž ničím jiným nesypu a vápník nedávám zvlášť. (po doporučení chovatele)